Boek op 1 augustus een speciale Pride-kamer voor maar €20,22

Redactie Lonely Planet

Ter ere van de 25ste editie van de Canal Parade maakt één gelukkig stelletje kans op een verblijf van twee nachten in Sofitel Legend The Grand Amsterdam voor maar €20,22. 

Om de 25ste editie van de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam te vieren, biedt Booking.com een kamer in Sofitel Legend The Grand Amsterdam aan voor maar €20,22. Kunstenaar Eelco Hilgersom heeft deze kamer speciaal voor deze gelegenheid ontworpen, inclusief voor deze ruimte gecreëerde kunstwerken. Hilgersom is een Nederlandse LHBTIQ+-kunstenaar. Drag-icoon Envy Peru verwelkomt de twee gelukkige boekers, die tijdens hun verblijf cocktails mogen drinken in de kleurrijke hotelbar The flying Deer en een diner bij Eetcafé Wijmpje Beukers. 

LHBTIQ+

Naast het vieren van hoever de acceptatie van en de rechten voor de LHBTIQ+ gemeenschap zijn gekomen, wil Booking.com ook het bewustzijn vergroten van de uitdagingen die er nog zijn en het belangrijke werk dat nog gedaan moet worden om iedereen zich welkom te laten voelen, niet alleen tijdens het reizen, maar ook in het dagelijks leven. De Pride Amsterdam Experience probeert deze uitdagingen samen met haar ambassadeurs onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd iets terug te geven aan de gemeenschap. Volgens recent onderzoek van Booking.com heeft 76% van de Nederlandse LHBTIQ+-reizigers ongastvrije of ongemakkelijke ervaringen gehad tijdens het reizen, waarbij meer dan de helft (52%) te maken heeft gehad met discriminatie, waaronder stereotyperingen (23%), aangestaard, uitgelachen of verbaal mishandeld worden door andere reizigers (16%) en/of de lokale bevolking (18%) tijdens hun reis. Bij de keuze van hun reisbestemming geeft 61% aan dat ze rekening moeten houden met hun veiligheid en welzijn als LHBTIQ+’er.

TravelProud

Als onderdeel van de missie van het bedrijf om het voor iedereen gemakkelijker te maken om de wereld te ervaren, startte Booking.com in 2021 het Travel Proud-programma. Ontworpen om de accommodatiepartners te ondersteunen bij het bieden van uitzonderlijke gastvrijheid aan iedereen, moedigt het een continu leerproces aan, ondersteunt het horecaprofessionals bij het begrijpen hoe ze de juiste taal kunnen gebruiken in elke interactie en stelt het hen uiteindelijk in staat om LHBTIQ+-reizigers te helpen een echt gastvrije en inclusieve reiservaringen te hebben.

Boeken

Meer informatie over de Pride Amsterdam Experience van Booking.com vind je hier.  De ultieme Pride Amsterdam Experience van twee nachten is beschikbaar voor één gelukkige paar boekers van vrijdag 5 augustus tot en met zondag 7 augustus, voor een totaalbedrag van slechts €20,22 ter ere van de terugkeer van de Canal Parade in 2022 na een onderbreking van drie jaar. De experience is vanaf 1 augustus  2022 om 10:00 uur Nederlandse tijd exclusief te boeken via Booking.com, op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Openingsbeeld: Met dank aan Booking.com