Boek een kamer in dit kleurrijke Instagram-waardige hotel op Mauritius

Redactie Lonely Planet

Dit onlangs geopende hotel op het Afrikaanse eiland Mauritius geeft zeker wat kleur aan je vakantie.

SALT of Palmar is het eerste hotel van de nieuwe hotelketen SALT. Je vindt het hotel aan Palmar Beach aan de oostkust van Mauritius. Verwacht een kleurrijk en kunstzinnig onthaal en ligbedden die uitkijken over de azuurblauwe zee.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carlinn (@campsbaygirl) op

De waanzinnige inrichting is een samenwerking tussen de lokale Mauritiaanse architect Jean-François Adam en de Franse kunstenares Camile Walala. In het geometrische ontwerp van het hotel komen veel lokale en duurzame elementen terug die op spectaculaire wijze tot stand komen aan de parelwitte kust van het Afrikaanse eiland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Gold Models Mauritius (@goldmodelsmauritius) op

De unieke stijl van het hotel is te danken aan het feit dat er geen interieurontwerpen maar een kunstenaar aan te pas is gekomen, die er een verfrissend kleurenpalet tegenaan heeft gegooid. Om inspiratie op te doen reisde Camile Walala rond Mauritius om lokale kunstenaars te ontmoeten en de kleuren van het eiland in zich op te nemen. Van het heldere blauwe water tot de felgekleurde huisjes, je vindt het allemaal terug in haar ontwerp.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @imperialfilth op

Ook zijn er lokale artiesten en kunstenaars aan het ontwerp te pas gekomen. Zo is het servies met de hang gemaakt door een lokale keramist. Gasten kunnen deelnemen aan een zogenaamd skill swap programma, waar ze samenwerken met lokale producenten, ontwerpers en artiesten. Ook kunnen de gasten een letterlijk kijkje in de keuken nemen, waar rijkelijk wordt gewerkt met lokale, huisgemaakte, zelf gegroeide, seizoensgebonden en zero-waste ingrediënten. Da’s een hele mond vol.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door elizabethroseairey (@elizabethroseairey) op

In het ontwerp heeft de architect het samenbrengen van mensen als uitgangspunt gebruikt. Alles is ontworpen om mensen met elkaar te verbinden. Van de gezamenlijke tafels in de bakkerij, het restaurant en de beach bar tot het eerste dakterras van het eiland en de uitnodigende ruimtes in de SALT-equilibrium spa. En gave Instagram kiekjes zijn hier gegarandeerd!

Meer toffe verblijfplaatsen? Misschien is een nachtje in deze iglo iets voor jou? Of ga je liever voor een overnachting op Bali met harige huisgenootjes?

Openingsbeeld: 35007 / iStock