Binnenkort per kabelbaan over de grens tussen Rusland en China

Redactie Lonely Planet
Binnenkort per kabelbaan over de grens tussen Rusland en China

Er zijn veel manieren om een grens over te steken, per vliegtuig, trein, auto of schip, maar binnenkort komt er een nieuwe optie bij: per kabelbaan over een rivier. 

Het Nederlandse ontwerpbureau UNStudio heeft de ontwerpen voor de allereerste kabelbaan die over een grens gaat onlangs gepresenteerd. De kabelbaan verbindt de Russische stad Blagoveshchensk met de Chinese stad Heihe, gelegen aan de twee tegenovergestelde oevers van de rivier de Amoer.

De rivier heeft altijd gezorgd voor communiocatie, handel en transport van de ene natie naar de andere. UNStudio heeft dit historische feit als richtlijn gebruikt bij het ontwerpen van het project, vooral als het gaat om het ontwerp van de Russische terminal van de lijn. Hier komt namelijk ook een gezamenlijke stadse ruimte, genaamd de Urban Tribune, die de terminal zal verbinden met het bestaande Blagoveshchensk Cultureel Centrum. Het doel is om van deze nieuwe ruimte een “cultureel middelpunt” voor de stad te maken, door deze te verbinden met de rivier en een nieuwe ruimte te creëren voor evenementen en voorstellingen.

De lijn zal in totaal vier cabines hebben, die elk maximaal 60 passagiers kunnen vervoeren en de totale rit duurt minder dan tien minuten. Als je meer wilt weten over het project kun je kijken op de website van UNStudio. 

Openingsbeeld: PYXID


Volg Lonely Planet op Instagram