Bijzondere overnachtingen: 5x stadse stekjes

Redactie Lonely Planet
Bijzondere overnachtingen: 5x stadse stekjes

Het maartnummer van Lonely Planet magazine staat in het teken van 70 bijzondere overnachtingen. Lees hier onze tips voor de mooiste stadse stekjes.

Riad Dar Rbaa Laroub Marrakech, Marokko

Tussen een duizelingwekkende keuze aan riad-accommodaties in Marrakech is Dar Rbaa Laroub een ouderwets thuis ver van huis, met hoekjes vol kunstboeken en stijlmagazines, een groene binnenplaats en een schaduwrijke daktuin. Eigenaar Jean Noel ontvangt hier al 26 jaar vrienden en betalende gasten. Je bent overal dichtbij: stap het doolhof van de medina binnen en je zult niet verdwaald raken op weg naar de Kubba van de Almoraviden, het Mouassine Museum of de Ben Youssef Ali Medersa – allemaal in de buurt.

Vanaf €75; darrbaalaroub.com

Sir Savigny Berlijn, Duitsland

Charlottenburg, vroeger een vrij duffe enclave van West-Berlijn, krijgt steeds meer goede kunst- en winkeladressen. Slaap te midden van overdadig modern design bij Sir Savigny. Als je zin hebt om ’s avonds binnen te blijven, dan verbindt de “Ring for burgers”-bel in elk van de 44 kamers je met het hotelrestaurant, gespecialiseerd in Aberdeen Angus-steaks en hamburgers.

Vanaf €85; sirhotels.com/savigny

Bejing 161 Lezainanluo Bejing, China

In dit lage gebouw kun je genieten van de drukte van de eeuwenoude stad: dit 12 kamers tellende hotel rond een binnenplaats, met een traditionele buitenkant van zwarte baksteen en een dakterras om te luieren, mengt modern comfort met ouderwets ontwerp in de oude hutong Nanluoguxiang. Kamers met een terras of balkon zijn het sfeervolst.

Vanaf €100; h5.161hotel.com

The Hoxton Parijs, Frankrijk

Een Parijse vestiging van de Hoxton-groep, bekend om zijn trendy urban stijl. Maar het is hier niet hip: de indrukwekkende ingang, enorme lobby met keistenen, overweldigend trappenhuis, restaurant en meerdere bars zijn het toonbeeld van grandeur. Alle 172 kamers, van de ‘shoebox’ tot de ruime ‘biggie’, hebben parketvloeren, industriële verlichting, regendouches en met zorg gekozen boeken en tijdschriften. Als je dit 18de-eeuwse hotel uit loopt, liggen het 2de, 9de en 10de arrondissement aan je voeten. Op minder dan vijf minuten lopen vind je Rue Montorgeuil, een voetgangersstraat vol restaurants, cafés en bistro’s; aan Passage des Panoramas, een van de overdekte winkelstraten uit de 19de eeuw, kun je oude boeken kopen, taart eten of biodynamische wijn drinken; en er zijn cocktailbars als Mabel, Lockwood en Experimental Cocktail Club.

Vanaf €211; thehoxton.com/france/paris

Home Hotel Buenos Aires, Argentinië

Rondhangen in de wijk Palermo Hollywood is al leuk genoeg met zijn tot laat geopende bars en ontspannen sfeer, maar Home Hotel maakt het nog leuker mijn de combinatie van hipstercharme met een bar van wereldklasse, een zwembad en terras met jasmijn, een spa en een tuin. De suites zijn filmsterwaardig, met meubels uit het midden van de vorige eeuw en jacuzzi’s.

Vanaf €100; homebuenosaires.com

Openingsbeeld: Almos Eory


Volg Lonely Planet op Instagram