Bijzondere overnachting: The Noblemen in Amsterdam

Tjitske Kingma

Heb je iets te vieren? Of wil je jezelf trakteren op een heerlijke, luxe overnachting in Amsterdam? Dan is Hotel The Noblemen iets voor jou. 

Waar verblijf ik?

Een betere locatie in Amsterdam kun je je niet wensen: Hotel The Noblemen staat pal aan de Leidsegracht, gevestigd in een monumentaal 17de-eeuws pand. Bij binnenkomst valt gelijk de marmeren vloer op, een aandenken aan de eerste bewoner van het huis. Marmerhandelaar Isaac Foucquier kocht het pand in 1666 en liet zijn eigen handelswaar op de vloer van de begane grond en eerste verdieping leggen. Nadat je hebt ingecheckt loop je via de nog originele trappen naar boven. Er zijn 13 kamers, die stuk voor stuk uniek zijn ingericht naar een beroemde (of minder beroemde) man uit de 17de eeuw. Bekijk op de eerste verdieping sowieso even het schilderij dat speciaal voor The Noblemen is gemaakt. Hierop staan de 13 heren naar wie de kamers zijn vernoemd, met enige fantasie van de schilder in dezelfde ruimte geplaatst.

Hoe ziet mijn kamer eruit?

Het leuke aan hotel The Noblemen is dat iedere kamer helemaal uniek is. Het interieur van het hotel is met veel zorg samengesteld en omarmt het monumentale karakter van het gebouw. De bedden zijn speciaal voor het hotel gemaakt en allemaal net een beetje anders, maar vaak een moderne variant op een hemelbed, bekleed met leer. Antieke tafels en stoelen zijn uit heel Europa geïmporteerd en desnoods opnieuw bekleed met hetzelfde leer als het bed. Zelfs de onderzetters zijn uit hetzelfde bruine leer vervaardigd, wat laat zien hoeveel oog voor detail The Noblemen heeft. Naast bruin leer zie je veel messing details, zoals de deurklinken die zijn gemaakt naar origineel Frans model. Omdat iedere kamer in het thema van zijn naamgever is ingericht, zie je overal weer andere aankleding en attributen. Afgezien van de kleinste kamer, de Jan Pieterszoon Sweelinck in de nok van het gebouw, heeft iedere kamer een dubbele douche en een bad. De Michiel de Ruyter-kamer heeft een bad in de vorm van een schip, terwijl je in de Hugo de Groot-kamer in een boekenkist moet badderen. Kijk niet op van lampen in de vorm van revolvers, enorme wereldbollen en andere vreemde snuisterijen. Trek ook vooral ieder laatje open, want je weet maar nooit wat je er vindt!

Wat is er zo bijzonder?

The Noblemen is een luxe hotel waar persoonlijke aandacht nog hoog in het vaandel staat. Het personeel staat dag en nacht voor je klaar door middel van de call-knop in je kamer, of stuur ze gewoon een appje als je niet in je kamer bent. Het hotel is ingericht om met z’n tweeën te komen, dus het is ideaal voor een romantisch weekend weg. Heb je wat te vieren of wil je misschien zelfs je partner ten huwelijk vragen? Laat het vooraf weten, want er wordt met liefde met je meegedacht. De ontvangst is ontzettend hartelijk en dankzij het glaasje bubbels (of koffie of thee, dat kan ook gewoon) wordt gelijk de toon voor je verblijf gezet. Er is geen ontbijtzaal, dus het ontbijt wordt altijd op je kamer geserveerd. Geneer je dus niet om dit lekker in je badjas in bed op te peuzelen, want je bent hier om te ontspannen.Deze luxe, gecombineerd met het bijzondere interieur en de toplocatie, maakt The Noblemen een parel onder de boetiekhotels.

Wat is er te doen?

Aangezien je in hartje Amsterdam verblijft is er uiteraard genoeg te doen in de buurt. Shoppen in de 9 Straatjes, een van de vele musea in de stad bezoeken of gewoon lekker langs de grachten slenteren, hier vul je je dag wel. Tip: tot 14 augustus 2022 kun je naar de World Press Photo-tentoonstelling in de Nieuwe Kerk. Het zijn niet de vrolijkste onderwerpen, maar de foto’s zijn enorm indrukwekkend om te zien. Als je niet zo bekend bent in Amsterdam, dan geeft The Noblemen je ook maar wat graag tips. Ze hebben een uitgebreide lijst van restaurants die ze persoonlijk kunnen aanraden en er kunnen ook activiteiten georganiseerd worden zoals een rondvaart door de grachten in een oude notarisboot of stadswandelingen. Schroom dus niet om om advies te vragen! Mocht je Amsterdam inmiddels wel uitgespeeld hebben, dan is The Noblemen de ideale plek voor een staycation, want eigenlijk hoef je het hotel niet te verlaten. Geniet van de heerlijke kamer en boek een tijdslot in de spa, waar je 45 minuten met z’n tweetjes mag genieten van de sauna en het Turkse stoombad. Hier wil je nooit meer weg!

Beeld: Met dank aan The Noblemen