Bijzondere overnachting: oldtimercaravans in Berlijn

Redactie Lonely Planet

Veel mensen zijn dol op kamperen in een schattig oud caravannetje, maar kamperen is niet in elk seizoen even fijn. Dit hotel gelukkig wel! 

Hüttenpalast, in het Neukölln district in Berlijn, is een indoor caravan park met acht eyecatchers van caravans die los te huren zijn. Het idee is afkomstig van Silke Lorenzen en Sarah Vollmer, die beide het gevoel hadden dat het hun buurt ontbrak aan een leuke accommodatie waar hun vrienden en familie konden slapen als ze hen een nachtje kwamen opzoeken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door visitBerlin (@visit_berlin) op

Ze vonden deze ruimte, met twee oude fabriekshallen in de achtertuin en een klein winkeltje aan de straatkant. Het gebouw, voorheen een stofzuigerfabriek, werd toentertijd gerenoveerd. Silke en Sarah wilden het industriële karakter van het pand graag behouden en kwamen zo op het room within a room concept uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door iWanderaround (@iwanderaround) op

Het oorspronkelijke idee was om de ruimte met kleine houten cabins te vullen, als liefdevolle parodie op het typisch Duitse ‘ Schrebergartenglück’ – het burgerlijke plezier om tijd door te brengen in een klein volkstuintje te midden van vele andere kleine volkstuintjes. Dit idee hebben ze later uitgebreid met kleine oldtimer caravans.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Urban Greenhouse® (@urbangreenhouse) op

Elke caravan is opgepimpt door een ontwerper en is voor €70 per nacht te huren. Net als op elke camping zijn de sanitaire gelegenheden gedeeld met andere gasten, met als belangrijk verschil dat je hier niet in het pikkedonker op de tast je weg door een mijnenveld van haringen en scheerlijnen moet zien te vinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kathi K (@kathis_shots) op

De caravans zijn niet geluidsdicht, dus gasten worden vriendelijk doch dringend gevraagd om (de privacy en rust van) hun buren te respecteren net zoals ze dat op een normale camping zouden doen. Er is wifi beschikbaar en in de fabriekshallen zijn twee gedeelde tuinen ingericht en elke ochtend wordt hier het ontbijt geserveerd.

Naast de acht super schattige caravannetjes, zijn er zes traditionele hotelkamers met ensuite badkamers en drie houten cabins beschikbaar. Groepen tot 14 personen kunnen de hallen in hun geheel huren.

Check voor meer informatie de website van Hüttenpalast.

Meer bijzondere overnachtingen vind je hier.

Openingsbeeld: DutchScenery / iStock