Bijzondere overnachting: luxe bamboehuis met harige huisgenootjes op Bali

Redactie Lonely Planet

Dit waanzinnige bamboehuis pal naast een Balinees rijstveld is niet alleen een lust voor het oog en van alle luxe voorzien, de doorslaggevende reden om hier zeker een nachtje te boeken zijn de rescued pets die er rondhangen, klaar om met bakken vol liefde overvallen te worden door jou.

Hideout Beehive is een unieke eco-accommodatie verstopt in de bergen van de Gunung Agung vulkaan op Bali. Op het terrein van deze droomlocatie lopen geredde honden en katten rond. Hond Tracy voelt zich er zelfs zo thuis dat ze de woonkamer regelmatig binnenwandelt op zoek naar knuffels en liefde. Avontuur is gegarandeerd in de Hideout Beehive. Het eco-huisje staat in een Balinees dorp, aan een rivier die locals gebruiken om in te baden, hun kleren in te wassen of ceremonies in te houden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Eco Bamboo Home • Offgrid Life (@hideoutbeehive) op

Het huisje heeft twee verdiepingen. Op de begane grond vind je de keuken, huiskamer, badkamer en een buitendouche en boven is de slaapkamer met een rond(!) bed. Naast het huis is nog een extra kamer met extra bed. Alsof dit alles nog niet genoeg reden om nu direct te boeken is heeft het huisje ook een eigen privé-zwembad met uitzicht op de rivier, een scooter met twee helmen die je kunt gebruiken én een schommel.

Het bamboehuis kan niet worden afgesloten maar de poort van het terrein kan wel op slot. Omdat het huisje midden in de natuur ligt moet je wel rekening houden met de nodige insecten, kikkers en muizen. De accommodatie is dus zeker alleen voor je geschikt als je geen bezwaar tegen dieren hebt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Eco Bamboo Home • Offgrid Life (@hideoutbeehive) op

De Hideout Beehive is een perfecte plek om je even helemaal af te sluiten van de massa en tot rust te komen, onder andere omdat er nauwelijks of geen internetverbinding mogelijk is. Het is de ideale accommodatie voor liefhebbers van dieren en natuur, spirituele bezoekers, backpackers die toe zijn aan een comfortabele break, milieuliefhebbers en eigenlijk voor iedereen die zich even wil resetten.

Boek de Hideout Beehive hier.

Klik hier voor meer bijzondere overnachtingen.

Openingsbeeld: Joel Carillet / iStock