Bijzondere overnachting: Hotel Arena

Redactie Lonely Planet
Bijzondere overnachting: Hotel Arena

Overnacht in dit prachtige monumentaal viersterrenhotel met een rijke historie in Amsterdam-Oost.

Waar slaap ik?

Hotel Arena is gevestigd in een monumentaal pand uit 1888 dat door de jaren heen is getransformeerd van een Rooms-Katholiek meisjesweeshuis tot modern viersterrenhotel. Het ligt aan het rustige Oosterpark in Amsterdam en is niet alleen een plek om te overnachten, je kunt er ook eten, borrelen, werken en feesten.

De kamers zijn licht met een strak interieur | Foto: Hotel Arena

 Leid me eens rond

De rustige ligging met het Oosterpark als voortuin is uniek voor een stadshotel in het drukke Amsterdam. De hal richting de receptie geeft een voorproefje van de expositie van fotograaf Eddy Posthuma de Boer die het hotel momenteel huisvest. Het moderne interieur biedt een prachtig contrast met de monumentale delen van het hotel. De imposante originele trap vangietijzer leidt naar de bovenverdiepingen waar elk van de karakteristieke hotelkamers weer anders is ingedeeld. Verwacht een licht en strak interieur, hoge ramen, knusse zithoekjes met leren fauteuils en een strakke badkamer met duurzame doucheproducten.

 Wat is er nog meer mogelijk?

De Kapel is een waar pronkstuk van Hotel Arena; het is de oude kapel van het voormalige Sint Elisabeth-Gesticht dat gebruikt werd voor missen. De monumentale ruimte met marmeren zuilen en prachtige kleurrijke plafondschilderingen dient tegenwoordig als indrukwekkend decor voor bruiloften en feesten. Voor vergaderingen, presentaties of zelfs intieme optredens kun je gebruikmaken van de Studio’s; lichte ruimtes die allen grenzen aan een serre met de mogelijkheid om tussendoor een frisse neus te halen.

 Hoe ziet het ontbijt eruit?

Een van de hoogtepunten van een overnachting bij Hotel Arena is het uitgebreide ontbijt. Neem lekker lang de tijd voor een bakje yoghurt met granola, vers fruit en honing (van een honingraat!), ga helemaal los met koffiebroodjes of appeltaart of neem voor de stevige trek een English breakfast en ei met truffel. Voor een extra vitamineboost staan er verse sapjes en smoothies klaar in kleine flesjes (vanaf €112 per nacht voor 2 personen; hotelarena.nl).

Je vind het volledige artikel in het aprilnummer van Lonely Planet magazine, deze kun je hier bestellen

Openingsbeeld: Hotel Arena


Volg Lonely Planet op Instagram