Bijzondere overnachting: geodesic eco-domes in Canada

Redactie Lonely Planet
Bijzondere overnachting: geodesic eco-domes in Canada

Bezoekers van Petite-Rivière-St-François in Canada kunnen nu in een wel heel unieke accommodatie verblijven. De nieuw geplaatste en strak ingerichte geodesic eco-domes zijn ontworpen om bezoekers perfect uitzicht op het glooiende en ruige Canadese landschap te bieden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dômes Charlevoix (@domescharlevoix) op

De drie zogenaamde Dômes Charlevoix zijn vlakbij het Le Massif ski resort in Quebec te vinden. De bouwwerken zijn geïnspireerd op de natuur, minimalistisch ingericht en ontworpen om in alle seizoenen gasten te ontvangen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Built Environment Channel (@becnetwork) op

De accommodaties liggen aan de rand van een berg en om er te komen moet het pad door de bomen volgen. De Dômes zijn op houten patio’s geplaatst en zijn ingericht met een houtkachel, een verstopte keuken die zich schuilhoudt in een black box constructie en spa’s die adembenemende uitzichten over het Canadese landschap bieden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Gallery De Kelly (@gallerydekelly) op

De ramen op het zuiden maximaliseren de hoeveelheid natuurlijk licht die binnenkomt. Elke kamer is gedecoreerd met grijs canvas dat lang het plafond en de muren is gedrapeerd wat een heel knus gevoel geeft. De vloeren zijn van beton en via een compacte trap bereik je de tweede slaapkamer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marie Claire Maison Turkey (@marieclairemaisontr) op

De eerste reacties op de eco-domes zijn erg positief, ze zijn zelfs al volgeboekt tot april. Ze zijn uitermate geschikt voor een romantisch weekendje met zijn tweeën maar bieden ook genoeg ruimte, en avontuur, voor een klein gezin.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Esther & Maria • HomeLifeStyle (@homelifestyle.es) op

De Dômes Charlevoix kosten ongeveer €180 per nacht met een minimum van twee nachten. Je kunt ze boeken via de officiële website.

Meer bijzondere overnachtingen? Lees hier hoe en waar je je eigen privé eiland kunt boeken.

Openingsbeeld: Leonardo Patrizi / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram