Bezoekers Dubai kunnen dranklicentie krijgen om alcohol te kopen

Redactie Lonely Planet

Dubai is een bijzondere plek met veel innovaties en nieuwe openingen, maar de regels en voorschriften rond de aankoop en consumptie van alcohol kunnen bezoekers soms wat nerveus maken. 

Dit zal waarschijnlijk veranderen met een nieuwe maatregel om bezoekers te helpen de wet niet te overtreden. Er is nu een gratis licentie verkrijgbaar die een maand geldig is voor alle niet-moslims ouder dan 21 jaar, waarmee alcohol kan worden gekocht en geconsumeerd. Bezoekers kunnen de licentie verkrijgen bij 17 Afican + Eastern winkels of 17 Mercantile and Marketing International (MMI) slijterijen. 

Ze moeten hun originele paspoort laten zien, een kort formulier invullen en een officiële verklaring ondertekenen waarin ze verklaren dat ze geen inwoners van de VAE zijn en instemmen met regels en voorschriften met betrekking tot het kopen, vervoeren en consumeren van alcohol in Dubai. De winkel maakt een kopie van zowel het paspoort als de inreisstempel en de bezoeker krijgt een folder met richtlijnen voor verantwoord drinken in Dubai. De licentie is 30 dagen geldig en kan worden verlengd. 

Voor meer informatie bekijk de website van African + Eastern hier en de website van MMI hier. 

Openingsbeeld: ipopba / iStock