Bezoek UlisseFest in Rimini: Lonely Planet's reisfestival

Redactie Lonely Planet
Bezoek UlisseFest in Rimini: Lonely Planet's reisfestival

Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe smaken ontdekken en genieten van prachtige landschappen zijn slechts enkele van de vele redenen waarom mensen graag reizen. Maar dit jaar tijdens Ulissefest zullen reizigers van over de hele wereld inzoomen op de echte redenen waarom ze de weide wereld intrekken. 

De derde editie van Lonely Planet UlisseFest vindt plaats in Rimini van 12 tot 14 september. Het evenement brengt enthousiaste reizigers samen om deel te nemen aan meetings, shows, optredens, lezingen, films en workshops in het historische centrum van Rimini. Het evenent van dit jaar staat in het teken van de vraag: ‘Waarom reizen we?’. De vraag zal worden gesteld aan schrijvers, kunstenaars, fotografen, journalisten en alle mensen die graag uitgaan en ontdekken. 

Aanwezig zijn Tony Wheeler, mede-oprichter van Lonely Planet, en Carlo Petrini, de bedenker van de Slow Food-beweging en nog vele andere experts op het gebied van reizen. Ook kun je een workshop schrijven voor een reisgids volgen, ’Hoe word ik ik een Lonely Planet-auteur’ deelt de geheimen van een leven dat in teken staat van reizen, met Silvia Castelli, hoofdredacteur van Lonely Planet Italy. 

Het festival wordt georganiseerd door EDT, de Italiaanse partner van Lonely Planet, in samenwerking met de gemeente Rimini. Kijk hier voor meer informatie. 

Openingsbeeld: Orbon Alija / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram