Bezoek The Museum of Failure in Los Angeles

Redactie Lonely Planet
Bezoek The Museum of Failure in Los Angeles

Een Zweeds museum vol met producten die spectaculair gefaald hebben is nu te zien in Los Angeles. Je vind er de meest rare, geflopte artikelen. Van groene ketchup tot tandpasta met lasagne smaak.

Het museum opende eerder dit jaar in het Zweedse Helsingborg om gefaalde producten in de spotlights te zetten. Als je jezelf afvraagt wat voor mislukkingen museum waardig zijn, denk dan aan een Donald Trump bordspel, Harley Davidson cologne, roze pennen speciaal gemaakt voor vrouwen en een Apple Message Pad.

Deze uitgestorven producten krijgen een tweede leven als museumstuk in het A + D Architectuur en Design Museum in Los Angeles. Samuel West, de oprichter van het museum vertelde dat het juist belangrijk is om te kijken naar wat er finaal fout ging om er van te leren. Dat laat natuurlijk niet staan dat het gewoon hilarisch is om naar te kijken...

Meer dan 100 kansloze innovaties van over de hele wereld kun je aanschouwen tijdens de expositie die nog open is tot 4 februari. Na het debuut Los Angeles en Zweden zijn er plannen voor een wereldtour, inclusief een pop-up store in Art Basel Miami van 7 tot 10 december. In Zweden kan je weer terecht in het Dunkers Kulturhus waar de expositie terug komt in april.

Sommige innovaties werpen wel vruchten af. Zijn we zo binnenkort overal ter wereld verbonden door vliegtuigjes met Wi-Fi?

Openingsbeeld: eleconomistaes / Instagram