Bezoek dit bucketlist-waardige bordspelcafé in Wales

Redactie Lonely Planet

Wales was al een goede bestemming voor liefhebbers van bordspelletjes, met een aantal sublieme spelletjeswinkels en speelsessies over het hele land, maar die status is nu definitief met de komst van dit officieuze bordspelcafé.

Het bordspelletjescafé Chance & Counters in Bristol heeft onlangs een tweede vestiging geopend in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Met meer dan 500(!) spellen om uit te kiezen en voldoende speelplekken verspreid over de drie verdiepingen van het Victoriaanse gebouw is dit het werkelijke walhalla voor spelletjesliefhebbers.

In Cardiff zat al de populaire spelletjeswinkel Rules of Play, die het bordspelcafé voorziet. In het café vind je een aparte ruimte voor privé boekingen en grotere groepen. Vanuit verschillende ruimten in het café heb je uitzicht over High Street, die naar Cardiff Castle leidt, vanuit het café kun je dus, als je vroegtijdig verloren hebt, uitstekend mensen kijken. Iedereen is welkom in het café, dat staat voorop. Je hoeft dus geen die-hard Dungeons and Dragons speler te zijn om je hier te vermaken.

Nog een voor op de 2019 bucketlist dus! Voor meer informatie bezoek je de Chance & Counters website of neem een kijkje op hun Instagram.

Gek op ludieke plekjes als deze? Lees hier verder over een nachtje in een bamboehuis met harige huisgenootjes!

Openingsbeeld: Mladen Zivkovic / iStock