Bezit een deel van 's werelds eerste crowdfunded privé-eiland

Redactie Lonely Planet
Bezit een deel van 's werelds eerste crowdfunded privé-eiland

Voor de meeste mensen is het een droom die nooit werkelijkheid zal worden: een eigen privé-eiland bezitten. Maar dankzij een project dat al zo’n tien jaar in de maak is, wordt het misschien toch mogelijk zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten. Voor ’s werelds eerste crowdfunded privé-eiland worden namelijk investeerders en staatsburgers gezocht. 

‘Let’s Buy an Island’ begon als een gesprek tussen vrienden, maar groeide uit tot een serieus buninessplan. IBG, het op de Kaaimaneilanden geregistreerde bedrijf achter het project, is een internationaal gezelschap van investeerders en reizigers dat zich inzet voor het creëren en bezitten van een maatschappelijk verantwoord, mileuvriendelijk, zelfvoorzienend eiland. De aandeelhouders hebben verschillende locaties over de hele wereld bezocht om een shortlist van vijf eilanden te maken die gekocht kunnen worden. 

De shortlist bestaat uit Malaipo Island in de Filippijnen, Coffee Island in Belize, Panama Island in Panama, Mannion Island in Ierland en Nangashanti Resort in Borneo. Het doel is om $400.000 op te halen, waarvan al $100.000 binnen is. De huidige prijs om een aandeel van het eiland te kopen is $3250. De kosten om een staatsburger van het eiland te worden zijn $19,99, het plan is om 5000 geregistreerde burgers te hebben.

Zodra het beoogde aantal van 150 investeerders is bereikt, wordt het eiland gekocht en ontwikkeld tot een vakantiebestemming. Wat er precies met het eiland wordt gedaan hangt af van de prijs, de grootte en de locatie. Er worden bedrijfsmodellen gemaakt voor alle eilanden van de shortlist, die variëren van glampingretraites tot ecoparadijzen. 

Kijk voor meer informatie op de website. 

Openingsbeeld: Simon Dannhauer / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram