Bewonder het smerigste voedsel op aarde in het Disgusting Food Museum

Redactie Lonely Planet

Ben je binnenkort in LA of en wel in voor een avontuur? Breng dan een bezoekje aan het Disgusting Food Museum, waar je de meest gore gerechten van de wereld kunt zien, ruiken en zelfs proeven. Ga jij de uitdaging aan? 

Sinds 31 oktober is het Disgusting Food Museum open in Malmö, Zweden en vanaf 9 december verhuisd ’s werelds meest fascinerend vieze voedsel naar Los Angeles in het A+D Architecture & Design Museum.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door TT Nyhetsbyrån (@ttnyhetsbyran) op

De expositie staat in het teken van ‘de meest provocatieve gerechten van over de hele wereld’ in een poging om uit te wijzen hoe verschillende culturen naar verschillende gerechten kijken die in andere culturen op zijn zachtst gezegd als extreem goor worden beschouwd.

De tentoonstelling bestaat uit meer dan 80 verschillende en soms moeilijk te bevatten gerechten. Van kikker-smoothies uit Peru tot madenkaas (ja, dat is inderdaad kaas met maden erin) uit Sardinië en van verrotte zeeharingen uit Zweden tot het bijzonder hard stinkende durian fruit uit Thailand. Er liggen zelfs gefrituurde vogelspinnen en stierenpenissen onder de stolpen. Smaken verschillen, zullen we maar zeggen...

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door MadForThree (@madforthree) op

Ben jij een foodie of gewoon bijzonder avontuurlijk en cultureel nieuwsgierig, dan kun je ruiken aan een aantal zeer interessante gerechten en zelfs samples proberen bij de proef-bar in het museum.

Het Disgusting Food Museum, dat eerst in Zweden en binnenkort in LA te bezoeken is, is bedacht en opgericht door Dr. Samuel West, een psycholoog die ook het succesvolle Museum of Failure uitvond. Hij hoopt met het museum het beeld van wat vies is en wat niet te veranderen en mensen open te stellen voor wat normaal is in andere culturen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Disgusting Food Museum (@disgustingfoodmuseum) op

Dus, ben jij in Los Angeles deze winter en zoek je nog iets anders dan het gebruikelijke Venice Beach om te bezoeken, ga dan voor meer informatie en tickets naar de officiële site van het museum.

Meer 'bijzondere' culinaire hoogstandjes? Lees hier verder over een baanbrekend snoepautomaat in Japan.

Openingsbeeld: Stockphototrends / iStock