Dit zijn de ingrediënten voor de ultieme Gen Z-bestemming

Redactie Lonely Planet

Een nieuw onderzoek heeft de beste reisbestemmingen voor generatie Z op een rijtje gezet. Volgens reisbureau The Holiday Place zijn betaalbare, duurzame, en jaloersmakende bestemmingen populair onder 18- tot 24-jarigen.

Volgens het onderzoek van het reisbureau heeft het feit dat generatie Z is opgegroeid met internet en dat sociale media een normaal onderdeel van hun leven is, effect op hun keuze voor vakantiebestemmingen. Ze willen liever op vakantie een internetverbinding hebben, avontuur beleven en onbewoonde plekken bezoeken dan eindeloos relaxen met een all-inclusive arrangement. Uit het onderzoek blijkt dat Italië de nummer één bestemming voor jonge reizigers is. Dit onder andere omdat het land het goed doet op Instagram; er zijn maar liefst 89,456,465 hashtags voor het land.

Jongeren zijn op zoek naar duurzame, betaalbare en jaloersmakende plekken waar zowel een internetverbinding als een off the grid avontuur mogelijk is. | Foto: LawrenceSawyer / iStock

Italië doet het ook goed op het gebied van avontuur en off the beaten track belevenissen. Daarbij is het land sociaal bewust en milieuvriendelijk bezig, wat cruciale elementen voor de jongere generatie zijn. De Verenigde Staten eindigden op de tweede plaats. Zij scoorden hoog op het gebied van sociaal bewustzijn en de ruime hoeveelheid outdoor mogelijkheden.

Japan eindigde op de derde plek, gevolgd door Spanje, Canada, Duitsland, Polen, Roemenië, Mexico en Nieuw-Zeeland. Per continent is Zuid-Afrika het populairst in Afrika, Italië in Europa, Japan in Azië, de Verenigde Staten in Noord-Amerika, Chili in Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland in Oceanië.

De volledige Generatie Z reisindex vind je hier. 

 Liever wat minder populaire bestemmingen? Lees hier dan alles over de onontdekte parels van Azië.

Openingsbeeld: Kotangens / iStock