Betaal je binnenkort tol om door deze beroemde straat in San Francisco te rijden?

Redactie Lonely Planet
Betaal je binnenkort tol om door deze beroemde straat in San Francisco te rijden?

Als je een ritje wilt maken door het beroemde Lombard Street in San Francisco, zul je daar in de toekomst misschien wel 10 euro voor moeten betalen.

Lombard Street claimt ‘de kromste straat van de wereld’ te zijn en is door het zigzaggende ontwerp, naast de Golden Gate Bridge en Alcatraz, een must-see bij een bezoek aan de stad.  Toegang tot de straat kan in de toekomst echter bemoeilijkt worden, als de stad besluit een tol in te voeren voor de pittoreske doorgangsweg.

Lombard Street is door het zigzaggende ontwerp een must-see bij een bezoek aan de stad. Foto: Magu Directors / iStock

De overweging komt voort uit drukte in de straat en opstoppingen in het omliggende verkeer. In de zomermaanden rijden er gemiddeld 6000 mensen door de straat, waardoor het verkeer in de Russian Hill wijk belemmerd wordt en auto’s vast komen te staan. Bewoners van Lombard Street moeten zich een weg banen door de mensenmassa en vragen de stad al jaren om iets aan de drukte en bijkomende rommel te doen.

Verkeersambtenaren in San Francisco hebben voorgesteld om voor elk voertuig een online reservering van €4,45 verplicht te maken. Een ander plan is om mensen €10 in rekening te brengen voor een rit door de straat, maar omdat het een openbare weg is moet de stad daar eerst goedkeuring voor geven.

Het schilderachtige Lombard Street met San Francisco in de achtergrond. Foto: iStock / Eloi_Omella

De straat is niet de enige die een tol overweegt om drukte tegen te gaan. Bewoners van het schilderachtige Rue Crémieux in Parijs willen de straat ’s avonds en in het weekend zelfs sluiten vanwege het geluidsoverlast van de vele toeristen.

Go West: ontdek de westkust van de Verenigde Staten.

Openingsbeeld: photoquest7 / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram