Best in Travel 2022

Redactie Lonely Planet

Het zijn de beste van de beste. Het zijn bestemmingen die de meeste reizigers over het hoofd zien of alom bekende hotspots met nieuwe redenen voor een bezoek. Het zijn Lonely Planets Best in Travel-bestemmingen voor 2022. 

Het proces om de Best in Travel-lijsten van Lonely Planet te bepalen begint ieder jaar met nominaties door Lonely Planet's enorme netwerk van medewerkers, schrijvers, bloggers, uitgeefpartners en anderen. Deze nominaties worden vervolgens door ons panel van reisexperts teruggebracht tot 10 landen, 10 regio's en 10 steden. Elke nominatie wordt gekozen op basis van zijn de actuele karakter, unieke ervaringen, 'wow'-factor en aanhoudende inzet voor duurzaam toerisme. Best in Travel 2022 is alweer Lonely Planets 17de jaarlijkse selectie van ’s werelds relevantste bestemmingen en niet-te-missen reiservaringen voor het komende jaar. Deze editie focust nadrukkelijk op de beste duurzame reiservaringen, zodat de reiziger gegarandeerd een positieve impact zal hebben, waar deze ook naartoe gaat. Je vindt bestemmingen op de lijst van de tropische Cookeilanden tot de ruige Westfjorden van IJsland en alles daar tussenin. 

Waar wacht je nog op? Ga op ontdekkingstocht!

Tapuaetai, ook wel "One Foot Island" genoemd, heeft een van de beste stranden ter wereld | Foto: Mlenny/iStock

Top 10 landen

Ontdek hier de top 10-landen van 2022! Van waanzinnige fjorden tot witte zandstranden: voor iedere reiziger zit er wel iets tussen.

Dynjandi is de grootste waterval van de IJslandse Westfjorden | Foto: oneillbro/iStock

Top 10 regio's

Ontdek welke regio's op onze radar staan voor 2022.

De skyline van Auckland | Foto: huafires/iStock

Top 10 steden

Welke stad gaat op jouw lijstje voor 2022?

Openingsbeeld: AsianDream/iStock