Best in Travel 2021 Diversiteit: dit zijn de winnaars

Redactie Lonely Planet

Iedereen heeft een eigen verhaal te vertellen. Vier met ons de mensen en plekken die dit mozaïek aan verhalen en perspectieven over de hele wereld belichten.

Gabby Beckford wil Gen Z de wereld laten zien  Foto: Gabby Beckford

Opkomende stem: Gabby Beckford

Na het succes van haar blog Packs Light heeft Gabby Beckford het Young Traveler's Network opgericht en is ze mede-oprichter van de Black Travel Alliance om Generation Z de wereld te laten zien en de vertegenwoordiging van de zwarte reizigers in de reisindustrie te vergroten.

Volcan Arenal | Foto: Esdelval/Shutterstock

Toegankelijke bestemming: Costa Rica

Van weelderige regenwouden en witte zandstranden ontdekken tot genieten van een variëteit aan aangepaste avonturen als surfen en tokkelen – strenge toegankelijkheidswetten maken Costa Rica een paradijs voor mensen in een rolstoel.

Het wandelpad Camino de Jinama | Foto: Isabella Noble / Lonely Planet

Voor jong en oud: El Hierro, Canarische eilanden

Het afgelegen juweel van de zonovergoten Spaanse Canarische eilanden is een milieuvriendelijke ontsnapping voor ieder type reiziger, wat je smaak of leeftijd ook is.

Chef Fiso in sterrestaurants in New York | Foto: Courtesy of Hiakai 

Beste inheemse eten: Hiakai in Wellington, Nieuw-Zeeland

In Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, maakt de geprezen chef-kok Monique Fiso het haar missie om lokale ingrediënten en inheemse kooktechnieken iets te laten zijn waar Kiwi’s trots op kunnen zijn.

Jeff startte Chubby Diaries om te laten zien dat plus-size mensen ook reizen | Foto: Jeff Jenkins

Inclusieve storyteller: Jeff Jenkins, Chubby Diaries

In een wereld van slanke influencers en krimpende vliegtuigstoelen zijn Jeff Jenkins en zijn Chubby Diaries er om praktische informatie te verstrekken aan plus-size reizigers, en tegelijkertijd hun vertegenwoordiging te versterken.

Machu Picchu | Foto: Courtesy Wheel the World

Inclusieve tour: Wheel the World

Het Californische reisbureau Wheel the World stelt mensen met een handicap in staat om de wereld zonder grenzen te verkennen door toegankelijke reiservaringen aan te bieden op meer dan 30 bestemmingen.

Daan (links) en Karl (rechts) in de Sossuvlei Desert in Namibia | Foto: Courtesy Couple of Men

LHBTIQ+ Storyteller: Karl Krause en Daan Colijn, Couple of Men

Karl Krause en Daan Colijn, oprichters van Couple of Men, willen homoseksuele reizigers – en mensen die worstelen met hun genderidentiteit of geaardheid – inspireren en motiveren door een inkijkje te geven in hun leven en tips te geven over LHBTIQ+-vriendelijke reisbestemmingen.

Drummers op het Gullah Festival in South Carolina | Foto: Bob Krist / Getty Images

Onderbelichte geschiedenis: De Gullah-Geechee van de Sea Islands

Door het isolement van de Sea Islands voor de zuid-oostkust van de VS wisten de Gullah- en Geechee-volkeren de meest uitgebreide Afrikaanse cultuur van het land te behouden.

San Diego's Balboa Park | Foto: f11photo/Getty Images

Culturele diversiteit: San Diego, Californië

Badplaats in Zuid-Californië, diverse kunstenaarshaven en culturele hotspot: San Diego is zowel rijk aan avontuur als afwisseling.

Genieten van het uitzicht vanaf de Hill of the Citadel | Foto: Jennifer Hayes/Getty Images

Gastvrije bestemming: Amman, Jordanië

De beroemde Jordaanse gastvrijheid vindt zijn oorsprong in Levantijnse en bedoeïenentradities en geeft de hoofdstad Amman zijn ziel.

Openingsbeeld: Pollyana Ventura / Getty Images