Ben jij introvert? Dan zijn dit de reisbestemmingen voor jou

Redactie Lonely Planet

Voor introverte mensen kan reizen nogal een uitdaging zijn. Het dealen met drukke hostels, treinen en steden is voor de in zichzelf gekeerde mens niet altijd een pretje. Toch zijn er veel plekken waar je ook als gesloten persoon een heel mooie reis kunt beleven. 

Comparethemarket.com onderzocht wat de beste reisbestemmingen zijn voor introverte mensen. Dit deden ze door het verzamelen van cijfers over de populatie, het aantal kleine B&B’s of gastverblijven, het aantal parken en de kosten van een maaltijd voor als je, geheel tevreden, alleen dineert. 

Dit zijn de top vijf bestemmingen: 

Rusland
Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat het grootste land ter wereld een plekje heeft op deze lijst. Rusland staat bekend om de uitgestrekte, lege vlakten die zeer geschikt zijn voor het verkennen van het dunbevolkte land. Bovendien staat bijna 66% van de hotels aangemerkt als kleine B&B’s en gastverblijven, waar je na een lange dag reizen weer tot rust kan komen.

Canada
Ook Canada is een land dat bekend staat om z’n uitgestrekte landschap. Met een populatie van maar vier mensen per vierkante kilometer zal het vinden van een beetje rust geen groot probleem zijn. Daarnaast staat Canada bekend om haar vriendelijke bewoners, waardoor je zelfs als introvert persoon wellicht een aantal vriendschappen zult maken. 

Het adembenemende Canadese landschap. Foto: franckreporter / iStock

Argentinië
Voor wie graag de natuur in gaat is Argentinië de perfecte bestemming. Met meer dan 258 nationale parken, waaronder het nieuw aangelegde Ibera National Park, is het land perfect om er op uit te trekken. Maar ook als je liever cultuur snuift in Buenos Aires of het rotsige landschap van Patagonia wilt verkennen, is Argentinië is een fantastisch land om te bezoeken.

Australië
Hoewel je bij Australië misschien eerder denkt aan surfen en strandfeesten, is er ‘Down Under’ ook genoeg te doen voor mensen die zich liever een beetje terugtrekken. Australië kent veel uitgestrekte gebieden waar je in het gezelschap van wombats en kangoeroes door het landschap kunt trekken. Verder kent Australië 192 parken en is bijna 60% van de hotels kleine B&B’s en gastverblijven, waar je in alle rust kunt overnachten.

Finland
Finland is nog zo’n plek die bekend staat om haar dunbevolkte landschap. Met een groot netwerk aan nationale parken is Finland ook erg geschikt om in de buitenlucht op pad te gaan. Wel is het verstandig om Finland in de zomer te bezoeken, want in de winter zijn de dagen heel erg kort.

De rest van de top 10 bestaat uit Nieuw Zeeland, Noorwegen, IJsland, Bolivia en Namibië.

Benieuwd naar bewuste reisbestemmingen? Lees dan hier over de meest verantwoorde reiservaringen van 2019.

Openingsbeeld: kavram / iStock