Autoverzekering afsluiten voor vakantie? Dit moet je erover weten

Gesponsord door Overstappen.nl

Ga je binnenkort op autovakantie naar het buitenland? Zorg er dan voor dat je goed verzekerd op vakantie gaat. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Check vooraf onderstaande tips over autoverzekeringen om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op vakantie gaat.

Wanneer moet je een autoverzekering afsluiten?

Zonder autoverzekering mag je volgens de Nederlandse wet de weg niet op. Wanneer je een auto hebt die op jouw naam staat, moet je een autoverzekering afsluiten. Maar waar moet je beginnen? Er zijn namelijk veel verschillende verzekeringsmaatschappijen en vergelijkingssites die willen dat jij jouw autoverzekering bij hen afsluit. Het is raadzaam om eerst op een vergelijkingssite te kijken. Vind bijvoorbeeld een goedkope autoverzekering via Overstappen. Om te starten met vergelijken vul je jouw kenteken, postcode, huisnummer en geboortedatum in. Op basis van deze gegevens wordt er gekeken welke verzekeringsmaatschappij het beste bij jou past.

Benodigde gegevens

Heb je een geschikte verzekeringsmaatschappij gevonden? Dan kun je in een aantal stappen jouw autoverzekering afsluiten. Gegevens die je hiervoor nodig hebt zijn:

  • Je aantal schadevrije jaren. Dit wordt vermeld op de polis en bepaald mede de hoogte van de autoverzekering.
  • Het aantal kilometers dat je per jaar gaat rijden. Dit is altijd een inschatting. De kans op schade is groter wanneer je meer kilometers aflegt.
  • Het kenteken.
  • De meldcode. Deze vind je op het tenaamstellingsverslag, op het kentekenbewijs of onder de motorkap van je auto.

Na het invullen van de gegevens kies je voor de gewenste dekking. Je hebt hierbij de keuze uit WA, WA beperkt casco en all risk. Hierna krijg je een overzicht te zien van je gegevens en heb je de keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen. Op basis hiervan kies je de beste autoverzekering voor jou.

Tips voor een autovakantie in het buitenland

  • Ga je met een eigen auto? Vergeet dan niet je groene kaart mee te nemen.
  • Reis je met een caravan of camper? Zorg dan voor een geldige caravan- of camperverzekering.
  • Ga je op autovakantie naar Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland of België? Dan mag je geen navigatiesysteem gebruiken met flitswaarschuwingen.
  • Bekijk voor je reis een overzicht met landen die in de grote steden een milieuzone hebben.
  • Controleer voordat je gaat rijden of je alle benodigde veiligheidsaccessoires hebt.

Kortom, er moet veel geregeld worden om onbezorgd op autovakantie te gaan. Een van de belangrijkste dingen is het afsluiten van een autoverzekering. Gelukkig kun je via verschillende websites eenvoudig de hoogte van jouw autoverzekering berekenen. Bovenstaande tips helpen je bij het succesvol voorbereiden van jouw vakantie zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een zorgeloze en leuke reis begint met een goede voorbereiding! Zo kom je achteraf of onderweg niet voor verrassingen te staan en hoef je alleen nog maar te genieten van jouw reis. 

Deze content is geleverd door onze partner Overstappen.nl. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.