Autopuzzeltocht door Groningen

Redactie Lonely Planet

Hoewel we door de coronamaatregelen niet kunnen reizen, valt er toch nog genoeg te ontdekken in eigen land. En dat ook nog op een geheel coronaproof manier! Verken bijvoorbeeld de provincie Groningen in je eigen auto met deze autopuzzeltocht.

Thuis zitten komt de meeste reizigers inmiddels de spuigaten uit. De enige optie om eropuit te gaan lijkt de natuur in te trekken, maar LocalGroningen heeft een ludieke manier bedacht om de provincie van een andere kant te laten zien. Je maakt de tocht in je eigen auto, dus het is geheel coronaproof én erg gezellig. De tocht is leuk om met z'n tweeën te doen, maar ook voor kinderen is er een speciale puzzelopdracht. Je kunt de puzzelrit op ieder gewenst moment uitvoeren, dus je kunt naar wens uitslapen of juist lekker vroeg beginnen om Groningen bij zonsopkomst te verkennen.

Na aanmelding voor de puzzeltocht ontvang je een compleet pakket met een uitgebreide routebeschrijving, achtergrondinformatie over het gebied waar je gaat rijden, tal van interessante weetjes en informatie over de verschillende locaties waar de route langs gaat. Voor kinderen op de achterbak zijn er extra puzzelvragen op te lossen. Door onderweg de vragen te beantwoorden en die later in te sturen, kun je ook nog een prijs winnen. 

Je kunt kiezen uit twee verschillende routes: Route Hogeland leidt je in 75 kilometer langs mooie dorpjes met leuke kleine huisjes, oude kerken, borgen en kloosters; route Zuidelijk Westerkwartier is 65 kilometer en loopt door een schitterend landschap van lange kavels, waterlopen, bosschages, mooie dorpjes en landgoederen. Je kunt bij beide routes kiezen uit drie opties. De goedkoopste optie bevat alleen de puzzelroute, de twee luxere opties bevatten ook een lunchpakket van lokale ondernemers of een lunch én diner om lokale ondernemers te steunen.

Meer weten? Kijk voor meer informatie en aanmelding op de site van LocalGroningen.

Openingsbeeld: CreativeNature_NL / iStock