Deze app maakt het leven voor reizende veganisten in Japan gemakkelijker (en leuker)

Redactie Lonely Planet
Deze app maakt het leven voor reizende veganisten in Japan gemakkelijker (en leuker)

Veganisme is al jaren in opkomst, en daarmee wordt het ook op reis steeds gemakkelijker om veganistisch eten te vinden en toch de lokale keuken te ervaren. Echter zijn er nog steeds veel eetplekken waar het je als veganist niet makkelijk wordt gemaakt. Gelukkig heeft deze app daar voor de veganistische reiziger in Japan een oplossing voor.

AirKitchen is een app die je de mogelijkheid biedt om in verschillende steden bij een gasthuis aan te schuiven voor het eten. Je maakt een keuze uit een lijst van verschillende hosts en gerechten en wanneer je de perfecte match hebt gevonden, reserveer en betaal je via de app. Zodra het tijd is om te eten vertrek je richting het gasthuis, help je eventueel mee met koken en geniet je samen met je nieuwe vrienden van een vers bereide maaltijd.

Kies ervoor om samen te koken bij je host. Zo leer je naast koken, ook nieuwe mensen kennen. Foto: Rawpixel / iStock

Ook worden er door bepaalde gasthuizen kook-klasjes en markt-tours aangeboden, en kun je als gebruiker voor een diner zelfs opgehaald worden van het station. Als je liever je eigen gang gaat, bieden veel gasthuizen ook een pick-up service, zodat je in rust van je eten kunt genieten. Zoals bij soortgelijke services, is het mogelijk om feedback en een waardering te geven.

AirKitchen werd in april vorig jaar opgericht en heeft sindsdien meer dan 2500 actieve gebruikers uit meer dan 50 verschillende landen. Nu is er ook AirKitchen Plus, die specifiek voor vegetariërs en veganistische gebruikers is. Veel gasthuizen gebruiken biologische en seizoensgebonden producten, waarmee gerechten zoals sushi, tempura, gyoza en ramen wordt gemaakt.

Het platform raadt gebruikers aan om zo vroeg mogelijk van te voren een diner in te plannen. Twee weken van te voren geeft hosts de optimale tijd om voor te bereiden, hoewel het meestal ook mogelijk is om drie dagen van te voren te reserveren. Als je je reis liever per dag bekijkt, bieden sommige hosts zelfs de mogelijkheid om op de dag zelf te reserveren.

AirKitchen is inmiddels in heel Japan te gebruiken, met hosts in meer dan 30 steden. Je kunt via de website alle actieve hosts bekijken en online reserveren.

Op reis in Europa? Dit is de top-10 vegan-vriendelijke steden. 

Openingsbeeld: sveta_zarzamora / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram