Amazon biedt nu virtuele reizen aan

Redactie Lonely Planet

In Amazons poging om een webshop met een aanbod van vrijwel alles te worden, biedt het bedrijf nu virtuele reiservaringen aan, waaronder wandeltochten en kooklessen. Het platform, genaamd Amazon Explore, werkt op een vergelijkbare manier als Airbnb-ervaringen en geeft reizigers die thuis blijven het gevoel dat ze de wereld weer ontdekken.

Beschikbare ervaringen op Amazon Explore zijn bijvoorbeeld een zoektocht van 40 minuten naar je innerlijke rust tijdens een virtuele rondleiding door de Nanzen-ji-tempel in Kyoto, een virtuele wijnproeverij van 45 minuten in Argentinië en een sessie van 40 minuten over het maken van vistaco's in Mexico. De ervaringen zijn één-op-één live-streams met de host. Je kunt ook virtueel shoppen in lokale winkels en markten die je tijdens de tour bezoekt en de producten kunnen door de host naar je worden verzonden. Kijkers kunnen screenshots van de ervaring maken om van te genieten als ‘reisfoto's’.

De selectie van ervaringen komen uit vijf continenten, en Amazon zegt dat er nog meer zullen worden toegevoegd. Veel van de virtuele reizen worden momenteel beheerd door touroperators, hoewel individuele gidsen ook een aanvraag kunnen indienen om gastheer te worden. De ervaringen worden uitgevoerd met behulp van eenrichtingsvideo maar tweerichtingsaudio, wat betekent dat deelnemers vragen aan hun gastheren kunnen stellen, maar de gastheren zullen ze niet zien.

Kijk voor meer informatie op de website van Amazon Explore. 

Openingsbeeld: seb_ra / iStock