Alleen in Tokio: ontmoet Godzilla

Redactie Lonely Planet

 In Tokio geldt: als je het kunt bedenken, kun je het er waarschijnlijk ook doen. Ga met ons mee op zoek naar de meest bizarre dingen in de Japanse hoofdstad.

Er hangt iets in de lucht in Shinjuku. Op de achtste verdieping van Hotel Gracery ontwaakt een monster. Het komt tot leven met een ijzingwekkende brul en jaagt met zijn rode ogen en rokerige adem de mensen beneden op straat doodsangsten aan. Godzilla woont al sinds 2015 op de toren en wordt elk uur even wakker, waarna hotelgasten het terras op snellen. De meesten blijven angstvallig op afstand, maar één man staat tartend dichtbij, als de held uit zijn eigen actiefilm, en laat Godzilla zijn gang gaan.

Hotel Gracery Shinjuku

De locatie in het hart van Shinjuku is niet eens het beste aan dit hotel – die eer gaat naar het enorme standbeeld van Godzilla op het dak (zie p46). Als je het beest goed in de ogen wilt kunnen kijken, boek dan een kamer op de negende of tiende verdieping; dat zijn overigens geen rookvrije kamers. Naast monsters kun je compacte, goed ingerichte kamers verwachten met een inloopdouche, een rustige overnachting ondanks de drukke buurt en behulpzaam personeel.

Vanaf €189; shinjuku.gracery.com

Openingsbeeld: Jonathan Stokes