Alle kunst van het Louvre in Parijs staat nu online

Redactie Lonely Planet

Het is het meest bezochte museum ter wereld en huist een van de beroemdste schilderijen - Da Vinci’s Mona Lisa. Wie ervan droomt om het Musée du Louvre in Parijs te bezoeken kan dat nu online doen: het museum heeft zijn complete collectie gedigitaliseerd.

Voor het eerst is de hele collectie van het Louvre online te bezichtigen, zowel de werken in het museum als kunst in de opslag en uitgeleende werken. Meer dan 482.000 kunststukken zijn te bezichtigen en zijn zowel voor onderzoekers als kunstliefhebbers online gezet. Op de website kun je uitgebreid in de collectie graven en een interactieve kaart helpt bezoekers zich van ruimte tot ruimte door het museum te navigeren. Museummedewerkers zullen de database blijven bijwerken, zodat iedereen ook thuis van de kunst kan blijven genieten.

‘Het Louvre stoft zijn kostbaarheden af, zelfs de minder bekende,’ zegt Jean-Luc Martinez, president-directeur van het Musée du Louvre. “Het prachtige culturele erfgoed van het Louvre is nu bereikbaar met een muisklik. Ik ben ervan overtuigd dat hierdoor meer mensen geïnspireerd zullen raken om naar het Louvre te komen en de werken in het echt te bekijken.” Je vindt de (eveneens vernieuwde) website van het Louvre hier, en de collectie van het museum is hier te vinden.

Openingsbeeld: Tomas Sereda / iStock