5 afrodisiaca van over de hele wereld

Redactie Lonely Planet

We kennen allemaal de luxe afrodisiaca wel, zoals champagne, chocolade en oesters. Maar hoe zit het met asperges of kogelvis? Deze ongebruikelijke en meer nuttige dan romantische afrodisiaca worden al lange tijd gebruikt als lustopwekkers.

Oorspronkelijk werden ze ingezet als remedie tegen onvruchtbaarheid, maar nu zijn deze middelen onlosmakelijk verbonden geraakt met plezier. Dus als je op zoek bent naar een beetje hulp op de liefdesafdeling, zijn dit de afrodisiaca van over de hele wereld om te proberen.

Amber

Amber is een wasachtige substantie uit het darmstelsel van een potvis. Wanneer het de weg naar de oppervlakte vindt, is amber een van de duurste stoffen op aarde. De muskusachtige aroma is een geliefd ingrediënt in luxe parfums en het wordt ook geconsumeerd vanwege de lustopwekkende eigenschappen - er wordt gezegd dat Casanova het graag aan zijn chocolademousse toevoegde.

Doerian

Het Maleisische gezegde: "Wanneer de doerians naar beneden vallen, gaan de sarongs uit", zal sommigen verbazen die bekend zijn met de beruchte scherpe Zuid-Aziatische vrucht. Naast dat het boordevol voedingsstoffen zit, is het ook wetenschappelijk bewezen dat het zijdezachte fruit de zin in seks verhoogt. Nouja; in elk geval bij ratten dan. In een laboratorium ontwikkelden de dieren een groter aantal zaadcellen als ze gedurende een maand de vrucht consumeerden, evenals grote vooruitgang in libido.

Balut

Wie bekend is met de Filipijnse keuken, heeft ongetwijfeld gehoord van de balut; een bevruchte eenden- of kippenei, waarvoor zelfs de meest avontuurlijke eters twee keer moeten slikken. Warm, knapperig en rechtstreeks uit de schaal gegeten; het is een veel voorkomende snack in de straten van de Filippijnen, en wordt gezien als een energiebooster en een teken van mannelijkheid. De eiwitten en voedingsstoffen kunnen resulteren in een beter uithoudingsvermogen, wat kan verklaren dat het ook een afrodisiacum is.

Fugu

Het kan de adrenalinestoot zijn, wetende dat je zou kunnen sterven als je portie fugu, of kogelvis, niet correct wordt bereid. Het kan ook zijn dat wanneer het wordt geconsumeerd - na te zijn bereid door een goed opgeleide, speciaal gecertificeerde chef - er slechts een spoor van het gif in de Japanse delicatesse achterblijft, dat een verdovend en tintelend gevoel veroorzaakt. Hoogstwaarschijnlijk is het een combinatie van beide, maar hoe dan ook, fugu bevordert de juiste doorbloeding, als je begrijpt wat we bedoelen.

Koe kabeljauw soep

De redenen waarom koe kabeljauw soep als libido-verhogend wordt beschouwd, zijn vrij eenvoudig - het bevat "kabeljauw" ofwel de penis van een stier. Dit hoofdingrediënt wordt gestoofd met andere ingrediënten zoals knoflook, ui, groenten, groene bananen en scotch bonnet in een witte bouillon op basis van rum. Jamaicaanse mannen zweren bij de passie-verhogende eigenschappen. 

Openingsbeeld: marilyna / iStock