5x de ideale reisbestemming met een baby

Redactie Lonely Planet

Voor de eerste keer met je baby op reis is een heuse mijlpaal, maar de juiste bestemming kiezen is ontzettend belangrijk om het tripje een succes te maken. Tenzij je super avontuurlijk bent, wil je ergens heen waar het niet te warm of te koud is. Ook is het belangrijk dat er goede gezondheidszorg is en dat er genoeg te doen is voor ouders en baby zonder mijlenver te hoeven reizen. Daarom hebben we vijf bestemmingen op rij gezet die leuk zijn voor zowel papa en mama als baby. 

Mallorca, Spanje

Feestvieren in Magaluf zit er op dit moment niet in, maar het noorden van het eiland loopt over van de schattige dorpjes waar je prima een buggy doorheen kunt manoeuvreren, prachtige stranden waar je kleintje zijn liefde voor zand kan ontdekken en restaurants die babyvriendelijk zijn. Je kunt er heerlijk eten, dus voor de volwassenen is het er goed ontspannen tijdens het slaapje.

Ko Samui, Thailand

Altijd een favoriet, in welk levensstadium je je ook bevindt, is Ko Samui in Thailand. Hoewel zijn populariteit misschien een minpuntje is voor sommigen, heb je hier wel alles dat je nodig hebt wanneer je reist met een baby: luiers, melkpoeder, restaurants met kinderstoeltjes, familiehotels enzovoort. Naar het strand gaan lijkt een logische keuze, maar de vele tempels en tuinen kunnen een goede afwisseling zijn dankzij de schaduw, koelte en dingen om naar te kijken. De beste reden om naar Ko Samui te gaan is het warme Thaise welkom overal waar je gaat.

Wells-next-the-Sea in Norfolk | Foto: teamjackson / iStock

Norfolk, Engeland

Het oosten van Engeland staat erom bekend lekker plat te zijn, wat handig is voor buggy's en kinderwagens. Zo kun je lekker wandelen terwijl je baby slaapt. Aangezien je iets verder van Londen verwijderd bent, zijn de verblijfskosten ook iets lager en kun je lekker uiteten voor weinig geld. Er hangt een relaxt sfeertje en er is genoeg te doen. Denk dan zandstranden, lieflijke kustplaatsjes en het magische Bewilderwood voor de iets oudere kindjes.

Toscane, Italië

Net als de Thai zijn Italianen dol op baby's. Wel zo leuk dat anderen net zo enthousiast zijn over jouw kleine hummel als jijzelf! Baby's en kleuters zijn meer dan welkom op de populaire trekpleisters, en wat is er beter dan het eerste likje ijs of dat ene hapje pizza? Waarom Toscane? Met een baby in je armen kun je net zo goed musea en galeries bezoeken in Florence of Pisa of op een terrasje zitten in een van de dorpjes. Ook zijn er stranden, mocht je dat leuk vinden. Verblijf bij een Agriturismo en kijk hoe je kindje omgaat met alle verschillende dieren.

Nieuw-Zeeland (met de camper)

Als Nieuw-Zeeland al een tijdje op je bucketlist staat, dan is dit niet een gek moment om te gaan. Door een camper te huren kun je gaan en staan waar je wilt, terwijl de kleine lekker zijn slaapje doet. Je hebt alles wat je baby nodig heeft binnen handbereik en je hoeft niet steeds in- en uit te pakken. Je ontdekt nieuwe plekken maar spendeert ook alle tijd met je kersverse gezinnetje. Je kindje zal zich er niets meer van herinneren, maar voelt zich later wel onderdeel van het avontuur.

Openingsbeeld: iStock / Artmarie