5 tips voor als je reizen mist

Redactie Lonely Planet

Op Instagram verschijnen de mooiste plaatjes van tropische stranden of besneeuwde berglandschappen. We scrollen weemoedig door onze eigen foto's van gemaakte reisjes. Het is enorm aantrekkelijk om op het eerste het beste vliegtuig te stappen, maar laten we niet vergeten dat de pandemie nog steeds de wereld in zijn greep houdt.

Vergeet niet dat een opgesloten gevoel en het missen van reizen niets is vergeleken met mensen die hun geliefden moeten missen door Covid-19. Nu de ene lockdown na de andere wordt afgekondigd, zit er niets anders op dan thuisblijven. Om toch een beetje de leegte te kunnen vullen in je reizigershart, geven we vijf tips om de komende maanden door te komen.

1. Plan je volgende vakantie

Plan een hele reis van start tot finish, inclusief je paklijst. Bedenk een realistisch budget en kijk welke vluchten en hotels daarin passen. Doe dit samen met een vriend of vriendin, want ruziën over een nep-vakantie is nog nooit zo leuk geweest. Als dit gelukt is, plan dan een droomvakantie: doe alsof je het budget hebt van een Kardashian en kies de meest luxe opties. Dromen kan altijd!

2. Wandel virtueel door een ander land

Als je veel reist, is de kans groot dat je overal ter wereld contacten hebt. Doe in plaats van een Zoom-sessie met een witte muur als achtergrond eens een virtuele wandeling samen! Videobel met een kennis in Canada om virtueel te genieten van de sneeuw of chill met iemand in Los Angeles om een glimp op te vangen van het strand.

3. Reis hapje voor hapje over de wereld

Is eten een van de dingen die je met meest mist aan reizen? Duik dan de keuken in en maak de lekkerste gerechten van over de hele wereld in je eigen huis. Probeer iets te maken wat je op reis superlekker vond, of kies een willekeurig land en maak het nationale gerecht. Wedden dat je hartstikke veel plezier zult hebben?

4. Steun een lokale ondernemer

Deze zin vliegt je waarschijnlijk om de oren, maar het is écht belangrijk: steun lokale ondernemers. Heb jij een favoriet adresje tijdens het reizen? Kijk online of er een manier is waarop je ze kunt steunen vanuit het buitenland.

5. Leer een taal

Heeft de Duolingo-uil de hoop al opgegeven? Ben je alle Franse woordjes die je op de middelbare school hebt geleerd compleet vergeten? Maak gebruik van deze tijd door een nieuwe taal te leren. Er zijn talloze apps om een nieuwe taal te leren, dus zoek eentje die bij jouw leerstijl past.