3x nieuwe camera's voor op reis

Redactie Lonely Planet

Smartphone-camera's kunnen tegenwoordig mooie beelden maken, maar voor de beste reisfoto's zullen de meeste professionele fotografen een speciale camera adviseren om tot het beste eindresultaat te komen. Dit zijn drie nieuwe camera's die ideaal zijn om mee te nemen op reis. 

Sony RX0 II

Met een lengte van minder dan 8 centimeter past de Sony RX0 II in je handpalm. De camera heeft een een 1-inch sensor en een geïntegreerde 24 mm-equivalent Zeiss-lens om 15-megapixelbeelden te maken voor gedetailleerde vergrotingen en uitsneden. Hij is waterdicht tot 10 meter en schokbestendig tot een hoogte van 2 meter. Met het 180 graden kantelbare scherm kun je in creatieve hoeken fotograferen en vloggen.

Prijs: €799

Nikon Z50

Deze body van Nikon is de eerste APS-C systeemcamera die geschikt is voor verschillende lenzen van 16 mm tot 250 mm. Hij heeft een APS-C DX-sensor van 20,9 megapixels voor zeer gedetailleerde beelden. De Z50 weegt 14 gram en is 12,7 centimer lang en 5 centimeter dik (alleen de body) past in je jaszak of kleine tas. De camera kan opnames maken in 4K HD en de videos kunnen op  de camera worden bewerkt en naar je smartphone worden verzonden. Je kunt de camera ook met je telefoon bedienen met de SnapBridge-app van Nikon.

Prijs (alleen body): €849

Insta360 One R Twin Edition

De Insta360 One R Twin Edition is een 360 graden actiecamera die perfect is voor op reis. Je kunt er 4K-video's, 12-megapixel foto's of 360-graden foto's en video's mee maken. De camera wordt geleverd met twee verwisselbare lenzen: een 360 graden lens en een 4K Wide Angle lens. Daarbij is nog een optionele 1-Inch lens beschikbaar, die gemaakt is in samenwerking met Leica. Deze losse modules kunnen worden verwisseld bovenop de batterijplaat. De camera is waterdicht tot 5 meter en met de optionele 'dive case' kan je nog dieper.

Prijs: €509

Openingsbeeld: pixdeluxe / iStock