3x beste nieuwe openingen in 2019

Redactie Lonely Planet

Er worden enkele prachtige nieuwe locaties ontsluierd in 2019: het perfecte excuus om een reis te plannen naar de steden waar je ze vindt. 

Museum of the Future

Ontdek de uitvindingen van morgen in een van de meest futuristische steden ter wereld: Dubai. Het Museum of the Future gaat eind 2019 open en er zijn design en producten te zien die we misschien binnen het komende decennium allemaal zullen gebruiken. Dit is het eerste toekomstmuseum ter wereld en heeft een demonstratieruimte waar je nieuwe prototypes in actie kunt bekijken. Het gebouw wordt weer een architectonisch wonder en krijgt de vorm van een schitterende zilveren ovaal vol met Arabische kalligrafie. 

Geniet van het betoverende uitzicht over miljoenenstad Bangkok. | Foto: Deimagine / iStock 

Uitkijktoren in Bangkok

De skyline van Bangkok wordt uitgebreid met een prachtige, kaarsvormige wolkenkrabber aan de oever van de Chao Phraya. Het wordt de hoogste uitkijktoren van Zuidoost-Azië (459m) en van bovenaf kun je de hele stad bekijken. Bovendien kun je binnenin de toren van alles leren over de Thaise cultuur en geschiedenis. Een deel van de opbrengsten gaat naar de lokale gemeenschap.

Binnenkort krijgt deze schone dame haar geheel eigen museum. | Foto: Mshch / iStock

Statue of Liberty Museum

Lady Liberty krijgt haar eigen museum in New York City. Bezoekers kunnen er meer leren over haar geschiedenis, de constructie en de idealen die ze symboliseert. Vanuit het museum op Liberty Island zal je goed uitzicht hebben op de skyline van New York en natuurlijk op het beroemde beeld zelf. Er is tijd en ruimte om na te denken over het idee van vrijheid en de elementen die die vrijheid beschermen, zoals de vrije pers, verkiezingen en toegang tot onderwijs. Het museum zal gratis toegankelijk zijn.

Alle nieuwe must sees die in 2019 hun deuren openen vindt je in ons extra dikke winter magazine. Bestel 'm hier. 

Openingsbeeld: RobertBreitpaul / iStock