30 uur dansen bij Dunes festival in Tunesië

Redactie Lonely Planet
30 uur dansen bij Dunes festival in Tunesië

Het elektronisch muziekfestival ‘Dunes’ is na drie jaar afwezigheid terug voor een derde editie. 30 dj’s draaien 30 uur lang non-stop onder de brandende woestijnzon en heldere nachthemel van Tunesië. 

De voormalige Star Wars en The English Patient filmset bieden een geheel nieuwe ervaring voor feestgangers. Tunesië was meer dan alleen een filmlocatie voor de Stars Wars films; de steden, architectuur en landschappen waren een grote inspiratiebron voor een van de beroemdste filmseries ooit gemaakt. Met de terugkeer van het Dunes Electronic music festival op 21 en 22 september wordt er weer goed gebruik gemaakt van de unieke omgeving.

Dunes begon in 2014 als een uniek project tussen het Tunesische Ministerie van Toerisme en Ambachten van de Republiek Tunesië, met als doel toerisme stimuleren en banen te creëren in dit prachtige, maar vaak over het hoofd geziene deel van Tunesië. Bedacht door het team achter ‘Plages Electroniques’ in de Franse Rivièra, geeft Dunes echt een andere ervaring dan het gemiddelde dancefestival, door 30 uur non stop door te gaan op een bijzondere locatie. 

De traditionele medina’s van het nabijgelegen Tozeur en Nefta zullen ook een muziek- en cultuurprogramma hebben die plaatsvinden in het weekend. Ticketsprijzen starten vanaf €53. Kijk hier voor meer informatie

Openingsbeeld: DmitriyKrasko / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram