3 x ultieme bucketlist ervaringen

Redactie Lonely Planet

We hebben de hele wereld uitgekamd op zoek naar de top 40 ervaringen voor op jouw bucketlist. Hier alvast een voorproefje, in het nieuwste Lonely Planet magazine vind je de volledige lijst met inspiratie voor je volgende avontuur, ver weg of juist dicht bij huis. 

Maak de mooiste treinreis ter wereld

De spoorwerkers van de Canadian Pacific Railway hadden het misschien fijner gevonden als het hele land leek op de Canadese prairie-provincies. Gelukkig voor ons reizigers vormden de Rocky Mountains een gigantisch obstakel. De treinen van Rocky Mountaineer worden gebouwd met zo veel mogelijk ruimte voor ramen om het spectaculaire landschap te laten zien: uitgestrekte bossen, hoge pieken, immense gletsjers en wilde rivieren van helderblauw smeltwater. Er gebeurt altijd wel wat bijzonders tijdens je reis, of je nou uitgezwaaid wordt door een doedelzakspeler in Vancouver of verblijft in de kasteelachtige torens van grootse spoorhotels uit het begin van de vorige eeuw. Op de routes van Rocky Mountaineer verblijven de passagiers ‘s nachts in een hotel, maar als je ook een slaaptrein mee wilt maken, kun je boeken bij The Canadian: een trein die de noordelijke route door de Rockies neemt en in drie dagen Toronto bereikt.
rockymountaineer.com; viarail.ca

  

Op roadtrip! Foto: Justin Foulkes / Lonely Planet

Ga op retro-roadtrip

Nieuw-Zeeland is een ongetemde hoek van het universum die perfect is voor mensen die op eigen houtje reizen. Met een Volkswagencamper (foto) kun je op zoek gaan naar dat schitterende blauwe meer waar je een glimp van hebt opgevangen door het raam, of stoppen om die vulkaan in je achteruitkijk-spiegel te beklimmen. En dat allemaal in de wetenschap dat je je bed gewoon bij je hebt.
classic-campers.com

  

Kamperen in de woestijn is een onvergetelijke ervaring | Foto: Tom Mackie

Kampeer in de woestijn

Wadi Rum betovert iedereen die er een bezoek aan brengt, met zijn granieten bergen die oprijzen vanuit de woestijn-grond en vreemde vormen op de rotswanden. Het is er al helemaal sfeervol bij nacht, dus ga naar een bedoeïenkamp (foto), verblijf in tenten van geitenhuiden, eet lam en staar tot in de kleine uurtjes naar de sterren.
captains-jo.com; visitjordan.com

In het novembernummer van Lonely Planet-magazine vind je nog 37 waanzinnige bucketlistervaringen. Bestel 'm hier! 

Openingsfoto: Rocky Mountaineer, Justin Foulkes / Lonely Planet