3 x bijzondere kerstmarkten

Lisa Penninga

Zo rond de kerstdagen veranderen veel Nederlandse plaatsen in betoverende kerstdorpen. We hebben de mooiste en meest bijzondere locaties op een rijtje gezet. Ga er met familie of vrienden gezellig op uit en maak deze Kerst nog specialer!

Valkenburg

In het zuiden van het land vind je een aantal prachtige kerstmarkten. Een daarvan vind je in de grotten van Valkenburg. Aan de voet van de Cauberg loop je zo de warmte in en word je omringd door lichtjes, gezelligheid en kerstmuziek. Hier kun je uren rondsnuffelen langs alle kerstdecoraties en andere hebbedingetjes. Deze markt zelf zien? Lees eerst verder om in de stemming te komen.

Strijk neer voor een patatje of een goede kop chocolademelk in Zwolle | Foto: Lisa Penninga

Zwolle

Met een beetje geluk krijgen we een witte kerst en een mooie laag ijs om op te schaatsen dit jaar. Voor zolang dat dat nog niet het geval is kun je terecht in Winterworld Zwolle. Trek een paar mooie baantjes, doe mee aan de schaatsclinics of probeer eens curling! Na afloop kan je aanschuiven bij de Tiroler Gluhweinbar om weer op te warmen. Lees hier het volledige verhaal om meer te ontdekken!

Op de grachten drijft een drukke kerstmarkt | Foto: Lisa Penninga

Leiden

 Een waar sprookje is hoe je de kerstmarkt van Leiden het beste omschrijft. Op de grachten midden in het centrum drijft een knusse markt vol prachtig aangeklede kraampjes. Voor de kleintjes is er een draaimolen en een echte kerstman maar ook een schaatsbaan, genoeg te eten en een live band. Lees hier meer over de kerstmarkt in Leiden!

Openingsbeeld: Lisa Penninga