3 x bijzonder weekend weg

Redactie Lonely Planet
3 x bijzonder weekend weg

Je hoeft niet altijd een lange reis te maken om een groots avontuur te beleven. Slaap onder de sterren, ga op avontuur of trek je terug in het bos...voor ieder wat wils!

Kamperen onder de sterren in Wadi Rum, Jordanië

Bij daglicht is Wadi Rum een van de meest bijzondere landschappen in het Midden-Oosten, met kartelige rode kliffen en indrukwekkende stenen bogen en duinen van poederzand. ’s Nachts is het al even spectaculair. De kliffen werpen geweldige maanschaduwen en de sterrenbeelden twinkelen helder in de wolkeloze lucht. Je kunt er prima een lang weekend naartoe en meegaan op een tweedaagse woestijntour van Wadi Rum Zain Tours. Overdag wandel je door de smalle wadi’s en klim je naar verborgen bronnen, rond zonsondergang installeer je je in de ingang van een grot en geniet je onder de sterren van heerlijke gerechten uit de grondoven (vanaf €85 per persoon; wadirumzaintours.com).

  • Reis Van Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Amman met Royal Jordanian, maar goedkoper is via een tussenstop (vanaf €200; skyscanner.nl). Ook vanuit Brussel vlieg je met Brussels Airlines via een tussenstop (vanaf €360; brusselsairlines.com).
Foto: Tom Kahler

Slaap tussen de boomtoppen in Finland

De Tentsile is een bijzondere mix van een hangmat, tent, boomhut en trampoline en de optimale kampeeruitrusting voor in het bos. Dankzij het driehoekige touwsysteem kun je de tent zo hoog boven de grond laten zweven als je durft. Nog niet overtuigd genoeg om zo’n €400 uit te geven aan je eigen Tentsile (of vind je niet genoeg geschikte bomen in Nederland)? Ga dan een weekendje naar het Honkalintu Experience EcoCamp in het nationale park Nuuksio, vlak bij Helsinki. Hier kunnen gasten gebruik maken van een van de Tentsiles met uitzicht op een met bomen omringd meer. Je kunt er je dagen vullen met door het bos dwalen, kanoën, zwemmen of lekker in je Tentsile liggen en door het doorzichtige dak naar de boomtoppen kijken (vanaf €180 voor twee personen; honkalintu.fi).

  • Reis Vlieg vanaf Amsterdam met Transavia rechtstreeks naar Helsinki (vanaf €78; transavia.com). Vanaf Brussel vlieg je met Czech Arlines, KLM of SAS via een tussenstop (vanaf €181; skyscanner.nl). 
Foto: delpixart / iStock

Zeil naar de Kanaaleilanden

Houd de boot niet langer af en zeil samen het Kanaal over! Universal Yachting organiseert zeilcursussen voor stellen en kleine groepen die graag een privé-avontuur aangaan. De bemande jacht met drie hutten vertrekt vanaf Southampton en neemt haar gasten mee het Kanaal over naar Cherbourg, waar een diner met kaarslicht klaarstaat op het vasteland. Op dag twee vaart de boot door de Alderney Race naar het eiland Guernsey, waar het tijd is om uit te rusten voor de reis terug. De nadruk ligt op van een leuk en ontspannen weekend, en deelnemers kunnen naar wens deelnemen aan het schipperen. Je mag kiezen om de fijne kneepjes van het zeilen te leren van de vriendelijke schipper, of te genieten van het uitzicht met een gin en tonic in je hand (vierdaagse zeilcursus vanaf €460 p.p.; universalyachting.com).

  • Reis Met Flybe vlieg je vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Southampton (vanaf €75; flybe.com). Vanuit Brussel kun je beter op Londen vliegen met British Airways (vanaf €105; ba.com). Southampton ligt zo’n 2 uur rijden verderop.

Lees ook: Een weekend genieten van drinken in Dublin.

Openingsbeeld: Elena Liseykina / Getty


Volg Lonely Planet op Instagram