3 reistips van Geraldine Kemper

Redactie Lonely Planet

Presentatrice en wereldreiziger Geraldine Kemper heeft al veel van de wereld gezien. Ter gelegenheid van de verschijning van haar Reisjournal deelt ze drie reistips voor deze zomer met ons.

Wat is jouw ultieme bestemming voor deze zomer?

Ik ben een groot fan van Spanje. Van jongs af aan ben ik er met mijn moeder veel geweest, in Barcelona vooral. Dat is ook een van m’n favoriete steden. Die cultuur is ook heel fijn: eten om half 11 ’s avonds, het zijn echte levensgenieters daar. Valencia is ook een prachtige stad, en Sevilla.

Welke bestemming zou volgens jou door veel meer mensen bezocht moeten worden?

Madagaskar! Daar ben ik vorig jaar geweest met 3 op Reis en ik vond het zo ongelooflijk tof. Het is meerdere landen ineen. Je kunt zo veel verschillende dingen doen. En het is echt een avontuur; je kunt zomaar een dorp binnenkomen dat niet op de kaart staat. De mensen zijn nog niet zo gewend aan toeristen ook. Madagaskar is echt enorm vet. Veel van de dieren die er leven, leven alleen daar.

Wat moet je deze zomer echt proberen op reis?
Het eten! Ik heb de vreemdste dingen geproefd in het buitenland. Cavia, kameleon. Dat zijn hier hele gekke dingen, maar daar staat het gewoon op de menukaart. En dat raad ik iedereen aan: gewoon gekke dingen proberen – tot een bepaalde grens natuurlijk! Met mensen praten is hetzelfde. Ik merk dat ik, wanneer ik met locals praat, altijd de leukste plekken leer kennen. Een bijzondere club, een bar. Je hoeft ook echt niet altijd ver te reizen om mooie dingen te zien. Er valt nog zoveel te ontdekken in Europa!

Meer van Geraldine? Lees de rest van het interview in ons zomernummer, dat je hier kunt bestellen.

Openingsbeeld: Alex Revers