3 Natuurhuisjes voor een winterse ontsnapping

Redactie Lonely Planet

De koude dagen komen eraan! Een vlucht naar de zon zit er momenteel misschien niet in, maar in eigen land zijn genoeg opties voor een ontsnapping, midden in de natuur. Omarm het winterseizoen in een knus Natuurhuisje – wij geven een paar tips.

Cabin fever in Hezingen

In een ver hoekje van Twente, tegen de Duitse grens, staat een sfeervol natuurhuisje omgeven door bos. Zes personen kunnen er comfortabel overnachten en door de open keuken en grote eettafel voelt het gelijk als thuis. De locatie, een omvangrijk landgoed in een eeuwenoud stuwwalgebied, is perfect voor uitgebreide en ontspannen wandeltochten in de natuur, maar ook binnen voelt het alsof je buiten bent; door de grote ramen zijn de bomen altijd dichtbij.

De boomhut in Ansen is onverwacht luxe | Foto: Natuurhuisje.nl

Luxe boomhut in Ansen

Deze imposante boomhut aan de rand van het Drentse Nationaal Park Dwingelderveld laat kinderwensen (en die van volwassenen) in vervulling gaan. Zonder je helemaal af van de rest van de wereld in je hoge huis, dat van binnen overloopt van stijl en gemak. Hier geniet je van heerlijke bedden, een moderne keuken en het terras met uitzicht over het prachtige natuurgebied – waar een vogel of late eekhoorn graag even komt buurten.

Knus bij de houtkachel in Laren | Foto: Johan Breij / Natuurhuisje.nl

Knus, knusser, knust in Laren (Gelderland)

Het natuurhuisje in het Gelderse Laren ademt knusheid – van de houten balken tot de bloemetjes op het beddengoed. Hier kijk je met z’n tweeën vanaf de veranda uit op het coulisselandschap van de Achterhoek, waar je met goed geluk misschien nog een ree spot. Ook de Sallandse Heuvelrug is in de buurt, voor uitgebreide wandelingen of fietstochten door de natuur – of blijf gezellig binnen, lekker warm bij de houtkachel.

Openingsbeeld: Het huisje in Hezingen, midden in een bos. | Foto: Natuurhuisje.nl