18-jarigen kunnen zich aanmelden voor een gratis DiscoverEU rail pass

Redactie Lonely Planet
18-jarigen kunnen zich aanmelden voor een gratis DiscoverEU rail pass

Ben jij 18 jaar en heb je zin in een avontuur? Je kunt kans maken om te worden geselecteerd voor een gratis treinpas waarmee je Europa kunt gaan verkennen.

DiscoverEU is een initiatief van de Europese Unie dat 18-jarigen de mogelijkheid biedt om Europa te verkennen en leerervaringen op te doen. Ze kunnen solo gaan reizen of maximaal vier vrienden meenemen, mits ze voldoen aan de voorwaarden. De reiservaring geeft hen de vrijheid om te reizen door de EU, diversiteit van andere landen en steden te verkennen, leren over Europees cultureel erfgoed en geschiedenis en zich te verbinden met mensen uit alle landen over het continent.

Het doel van de reis is hopelijk dat jongeren levenservaringen opdoen die van waarde zijn voor de toekomst, zoals onafhankelijkheid, vertrouwen en openheid voor andere culturen. Jongeren met een handicap of gezondheidsproblemen die de reis uitdagend kunnen maken, kunnen hulp en ondersteuning krijgen om hen te helpen deelnemen. De reis gaat voornamelijk over het spoor, hoewel er uitzonderingen zijn wanneer een deelnemer op eilanden of afgelegen gebieden wonen. Bijna 50.000 jongeren hebben sinds de eerste aanvraagronde in juni 2018 een reispas gekregen en een tweede ronde vindt plaats tussen 7 november 12:00 uur en 28 november 12:00 uur. 

Kijk hier voor meer informatie over het aanmelden. 

Openingsbeeld: tofumax / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram