Welkom in Tuvalu


Wanneer je deze eilanden na eindeloze kilometers oceaan vanuit de lucht nadert, word je blij verrast door een schitterende strook turquoise en groen, omringd met koraal en onderbroken door kleine, met palmbomen bedekte eilandjes.

De landmassa van Fongafale (2,8 km2), het hoofdeiland van Tuvalu, is zo smal dat het bij landing net lijkt alsof je zo de oceaan in vliegt. De landingsbaan is in feite een soort sociale broedplaats: kinderen spelen ’s middags balspellen op de baan, jongemannen racen eroverheen met hun motoren en, op warme zomeravonden, kan het zo maar gebeuren dat je hele families hun matjes en kussen deze kant op ziet slepen om de nacht door te brengen op het asfalt (in de drukkende hitte is dit de beste plek om nog wat van de zeebries mee te pakken).

Er is een kleine selectie accommodaties op Fongafale, waaronder een hotel, een lodge, een motel en wat door families gerunde pensions. Er staat ook een basic pension op Funafala.

 De meeste restaurants op Tuvalu verkopen goedkope, verzadigende borden Chinees-aandoend eten. Het kan voorkomen dat de restaurants tekorten hebben vanwege leveringen die niet aankomen. Van donderdag tot zaterdag is elke avond een feestavond op Fongafale, wanneer de oudere generatie naar “twists” (disco’s) gaan en de jeugd in de club te vinden is.

Openingsbeeld: oversnap / iStock

 

Laat je inspireren