Welkom in Queenstown


Queenstown is een beetje een uitslover, zo omringd door de geweldige hoogtes van The Remarkables en omlijst met de kronkelende baaien van Lake Wakatipu.

Het lijkt een klein dorpje maar heeft de energie van een kleine stad. De stad draagt zijn ‘Global Adventure Capital’ titel met trots: de meeste bezoekers maken tijd vrij om iets te proberen wat ze nog nooit hebben gedaan. Nog nooit is iemand er verveeld weggegaan.

Dan is er nog het andere Queenstown. De kant met de kosmopolitische restaurant- en kunstscene, uitstekende wijngaarden en vijf golfbanen. Ga je gang en spring van een brug of uit een vliegtuig, maar neem ook de tijd om te vertragen en Queenstown zonder adrenaline te ervaren. Vind op zijn minst een bankje langs het meer tijdens de schemering, en dompel je onder in één van de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland.

Queenstown is wel gewend aan bezoekers met internationale accenten. Er zijn dus goede voorzieningen voor reizigers, maar het is er ook erg druk, vooral in de zomer en winter. In de herfst (maart tot mei) en lente (oktober tot november) is het er iets rustiger, maar Queensland is het hele jaar door een populaire bestemming.

De bars zitten vaak vol met jong volk dat weet hoe ze vakantie moeten vieren. Als je meer van rust houdt, neem dan even een kijkje, maar ga dan snel weer naar buiten om de sublieme wildernis rond het meer bij Glenorchy te verkennen.

Openingsbeeld: 4FR / iStock