Op enkele kleinere eilanden van Fiji gelden veiligheidsrisico's. Klik hier voor het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl

Welkom op Fiji


Zet je biologische klok gelijk met ‘Fiji-tijd’ en ontdek de prachtige stranden, onderwaterschatten, weelderige natuur en fascinerende cultuur op je dooie gemak.

Gooi de (strand)handdoek in de ring

Sneeuwwitte stranden, perfecte palmbomen en water zo blauw dat het lijkt te gloeien: Fiji’s stranden lijken wel gephotoshopt. Hoewel ze overal mooi zijn, vormen de eilanden Mamanucas en Yasawas toch het toppunt. Deze stranden zijn het ultieme paradijselijke plaatje, dat duizenden reizigers aantrekt die deze idyllische plek willen ontdekken. De aantrekkingskracht van de eilanden reikt verder dan vakantiefoto’s: de koraalriffen, baaien en stranden zijn al jaren filmische eye candy voor films zoals Cast Away met Tom Hanks en de klassieke tienerfilm The Blue Lagoon.

Natter is beter

Fiji’s kalme zeeën verraden niet wat er onder water gebeurt. De koraalriffen lijken eindeloos en er zijn meer dan 1500 soorten vissen in Fiji’s onderwaterwereld. Dat is wel een duikje waard. Ervaren duikers en snorkelaars kunnen hun geluk hier niet op en ook mensen die voor het eerste duiken worden meteen enthousiast. Overal waar een vin flappert of koraal zwaait kun je met een dagtrip of excursie naartoe.

Meer dan het strand

Hoewel het heerlijk is om de vakantie in, op of bij het water te spenderen, is er een beloning voor de reizigers die zichzelf afdrogen en landinwaarts trekken. Fiji is een goed gebied voor hikers, vogelliefhebbers, wandelaars en bosliefhebbers. Vooral op de eilanden Taveuni (bekend als ‘het Tuineiland’) en Kadavu, een paradijselijk eiland met weinig toeristen en bijna geen wegen. Ook stedentrips zijn op Fiji mogelijk: Suva heeft een verassend nachtleven en stadjes zoals Savusavu zijn goed voor een avondje in de kroeg met de locals.

Een warm welkom

Het leven op Fiji draait om de kerk, het dorp, het rugbyveld en de tuin. Dit klinkt misschien wat geïsoleerd, maar je zult nooit ergens zo’n warm welkom krijgen als hier. Hoewel het leven voor de inwoners niet zo zonnig is als de luchten – veel regio’s zijn arm en hebben nauwelijks toegang tot basisbehoeften – staan de inwoners van Fiji om hun gastvrijheid en warmte. Het maakt vrienden maken en jezelf onderdompelen in de cultuur een stuk makkelijker.

Openingsbeeld: mvaligursky / iStock