Welkom in Sydney


Boek een stoel bij het raam in het vliegtuig naar Sydney. Zo kan je de eerste prachtige aanblik van de stad meteen in je opnemen. Deze stad is zowel overdag als ’s nachts een parel. Hoe meer je deze stad ontdekt hoe mooier hij wordt.

Na zonsondergang

Na een luie zaterdag op het strand houden de inwoners van Sydney een discoslaapje, om weer naar buiten te gaan. Er is altijd een nieuw restaurant om uit te proberen, een geheime bar te ontdekken of een nieuwe band om te beluisteren. Soms moedigen zij een sportteam aan, bekijken zij een show of gaan ze naar een gek feestje. In Sydney vind je de juiste balans tussen glamour en nonchalance, dus ook als je gekleed bent in een simpel T-shirt en spijkerbroek zal je overal worden toegelaten. Hoewel je jouw chique kleding altijd kunt showen onder de glinsterende lichtjes bij de haven.

Wilde stad

Nationale parken omringen de stad, maar dringen ook door tot zijn kern. Grote delen van de haven wordt nog altijd omzoomd door bush en parken slaan hun weg tussen wolkenkrabbers en voorsteden. Knaagdieren kunnen daarom op onverwachte plekken tevoorschijn komen. Massa’s vleermuizen vliegen over in het schemerdonker en brengen hun nacht ritselend tussen stedelijke vijgenbomen door. Enorme spinnen zitten tussen de voegen van de muren in woonkamers. Ratten kruipen over de daken van huizen. Geelkuifkaketoes staren je aan vanaf de randen van stedelijke balkons. Sydney is kortom een spannende stadsjungle.

Stad van show

Sydney wordt vaak omschreven als brutaal. Vergeleken met zustersteden is Sydney luid, vastberaden en in your face. Vuurwerkvoorstellingen zijn hier mooier, de hakken hoger, lichamen gespierder, contactsporten meedogenlozer, drag queens sprankelender en chef-koks avontuurlijker. De grootste muziekliefhebbers, beste foodies, acteurs, effectenmakelaars, modellen, schrijvers en architecten komen naar Sydney om zich te onderscheiden. Sydney is een energieke, ambitieuze plaats waar de ziel geïnspireerd wordt en waar van alles kan gebeuren.

Een duik nemen

Sydney wordt gekenmerkt door de ruige Pacifische kustlijn en de uitgebreide haven. Deze prachtige kustomgeving verzorgt de charme van de stad- verder van het water af verdwijnt deze charme al snel. Vanaf een veerboot heb je het beste uitzicht: de kust van Australië eindigt in steile zandstenen muren, hier en daar onderbroken met gouden stukjes zandstrand. In de zomer liggen deze stranden vol met gebruinde lichamen die volop genieten van het klimaat dat een ideale omgeving creëert voor outdoor feestjes, sporten, flirten en plezier. 

Openingsbeeld: Simon Bradfield / iStock