Welkom in Melbourne


Stijlvol, kunstzinnig Melbourne is een stad die zowel dynamisch als kosmopolitisch is en trots is op zijn positie als culturele hoofdstad van Australië. De statige architectuur uit het Gold Rush-tijdperk en het multiculturele karakter reflecteren de recente geschiedenis van de stad, terwijl gedurfde straatkunst, uitmuntende musea en podia voor bandjes (bekleed met sticky carpet) de hedendaagse persoonlijkheid van Melbourne weergeven.

Melbourne kan het best worden ervaren als een van de locals. Het karakter van de stad is voornamelijk afhankelijk van de collectie van wijken in de binnenstad. Ondanks een langdurige verdeling tussen noord en zuid (opzichtig St. Kilda tegenover hipster Fitzroy), hangt er een soort ongedwongenheid in de bars, cafés, restaurants, festivals en mensen, die over deze grenzen heen gaat. Het stadscentrum heeft zichzelf ondertussen herontdekt, met chique eettentjes en rooftop bars die worden geopend in voormalig industriële gebouwen.

Sport is ook van cruciaal belang voor de structuur van de stad en heeft hier haast een religieuze status. Inwoners van Melbourne zijn enorm gepassioneerd over Australian Football (“footy”), cricket en paardenraces, maar houden ook van hun grand-slam tennis en Formule 1-races. 

Openingsbeeld: nevereverro / iStock