Welkom in Canberra


De stad, ontworpen door architect en visionair Walter Burley Griffen en zijn vrouw, wordt gekenmerkt door grootse open ruimtes en een esthetiek met invloeden uit de 19de-eeuwse arts-en-craftsbeweging. Gebouwde en natuurlijke elementen lopen naadloos in elkaar over.

Helaas is Canberra ontworpen om met de auto te navigeren – het is lastig om de stad met het openbaar vervoer te ontdekken en vrijwel onmogelijk om dat te voet te doen. Je hebt echt vervoer met wielen (twee of vier) nodig om de stad echt goed te kunnen waarderen. Het schilderachtige landschap in de omgeving is ook zeer de moeite waard.

Hoewel Canberra het vooral moet hebben van bouwkundig symbolisme en weinig spontaan lijkt, zijn er genoeg culturele instellingen die allerlei levendige evenementen organiseren voor toeristen en de eigen inwoners. Daarnaast is er in Braddon, New Acton en de Kingston Foreshore een stedelijke sfeer aan het ontstaan.

Als het parlement zitting heeft, brengt de nationale politiek leven in de brouwerij. Tijdens vakanties in het hoger onderwijs kan juist een beetje stil zijn, vooral rond kerst en nieuwjaar.

Openingsbeeld: Daniielc / iStock

 

Laat je inspireren