Welkom in San Fransisco


Ontdek de stad van vrijheid en nieuwigheden, van mist en mythe. Gooi alle remmen los en geniet van open-minded San Francisco.

Indrukwekkende hoogtes

San Francisco ligt op een schiereiland dat als een vinger naar de stad lijkt te wijzen. Vat dit op als een hint. Ontdek de Victoriaanse daken, hoge winderige boomtoppen en een Golden Gate Bridge die vaak verborgen blijft achter een hoop mist.

De stad bestaat uit maar liefst 43 heuvels. Kabeltrams zorgen ervoor dat reizigers de Russian en Nob Hills kunnen bereiken. Een ploetertocht naar de Coit Tower wordt beloond  met een prachtig vergezicht. Maar het meeste voldoening brengen Telegraph Hill’s traptochten en de winderige wandeltochten rondom Land’s End.

Vernieuwend

Stel je een plek voor waar het altijd is toegestaan een beetje excentriek te zijn. In San Fransisco ontstaan fijne tijden en sociale revoluties, van manische goudkoorts tot vredelievende hippiebijeenkomsten. Als er een nieuwe skateboardmove, technologie of ecologische idee moet worden uitgetest, is de kans groot dat het in San Francisco gebeurt. Deze stad heeft bijna alles verloren door aardbevingen en risicovolle internetondernemingen. Toch is San Francisco’s lef altijd blijven bestaan.

Eten & Drinken

Deze levendige stad heeft de meeste restaurants en boerenmarkten per hoofd van de bevolking in heel Noord-Amerika. Deze plekken krijgen hun waar van plaatselijke biologische boerderijen. In 1930 was alcohol nog verboden, maar nu genieten de bewoners van San Francisco uitgebreid van hun voormalige illegale kroegen (“speakeasies”) en vintage cafés. En met een wijnstreek en plaatselijke stokerijen die in ‘s lands beste dranken voorziet blijft het Westen nog een beetje wild.

Zon en regen

Microklimaten creëren een bijzondere sfeer in de stad. Wanneer er motregen is in de randgebieden van Golden Gate Park, kan het zonnig zijn in de Mission. Een klein temperatuurverschil geeft al de mogelijkheid om karamel-zeezoutijs te eten in Dolores Park of voor de regen schuilen in de hete regenwoudkoepel van de California Academy of Sciences. Het ene moment geeft deze stad je kippenvel en het volgende verwarmt hij je tot in je binnenste.

Openingsbeeld: stellalevi / iStock