Welkom in Portland


De grootste stad van de Amerikaanse staat Oregon leek voorheen een goed bewaard geheim, voor zowel reizigers als lokale bewoners. Het had alle voordelen van een grote stad, maar de sfeer en de betaalbaarheid van een klein dorp. Intussen is de stad aan het opgroeien, op meerdere manieren.

De meeste veranderingen in de stad zijn positief. Het is misschien lastiger geworden om een fatsoenlijke parkeerplek te vinden in de stad en smoezelige, donkere kroegen zijn er intussen zeldzaam, maar er zijn wel koffietentjes en bierbrouwerijen voor in de plaats gekomen. En de foodtrucks – meer en beter dan ooit.

Portland is bovendien in het bezit van een haast oneerlijke overvloed aan natuurlijke schoonheid - prachtige parken, groene bomen, helder bloeiende struiken langs rustige straten, de rivier de Willamette die door de stad kronkelt en Mount Hood aan de horizon. En de open-minded, relaxte sfeer van de stad - het 'Keep Portland Weird'-motto - is zeker niet veranderd. Er is tegenwoordig gewoon nog meer om van te houden.

Openingsbeeld: zhudifeng / iStock