Welkom in Los Angeles


LA bestaat uit meer dan de perfecte stranden, glooiende heuvels en het drukke verkeer doen vermoeden. De stad is een mythe.

LA is de inspiratie voor talloze plattelandsdromers, rockers en risiconemers, een onbevooroordeelde engel die het volk aanmoedigt om elkaar te laten leven zonder oordeel of schaamte. Deze bruisende stad heeft beroemdheden voortgebracht als Quentin Tarantino, Jim Morrison, Serena en Venus Williams. Het is de bakermat van skateboarden en gangsterrap; populariseerde implantaten, elektrolytische ontharing en Spandex. Niet alleen hebben veel grote schrijvers, performers en directeurs zich hier ontwikkeld, maar ook de yogi’s die Oosterse wijsheid voor het eerst naar het westen overbrachten.

In LA kenmerkt zich door de kleine geneugten van het leven: een jazzy cocktail met ijs aan Beverly Blvd, een wandeling hoog de Hollywood Hills in, vrolijk springende dolfijnen bij Point Dume, een roze zonsondergang onder het geluid van een drumcirkel op Venice Beach, de perfecte taco. De losse delen zijn leuk, maar samen maken ze Los Angeles fantastisch.

Openingsbeeld: mbbirdy / iStock