Welkom in Chicago


Chicago is de stad van stalen wolkenkrabbers, topkoks en rockfestivals. De Windy City zal je omverblazen met zijn nonchalante cultuur en awesomeness.

Festivals vol plezier

Chicago organiseert graag festivals: tussen maart en september zijn er ongeveer 200 feestjes en festivals te bezoeken. Blues Fest is een gratis festival in Grant Park, bezocht door een half miljoen mensen die willen luisteren naar gitaartonen en een goede baspartij. Op het drie dagen durende megafeest Lollapalooza slepen dreunende rockbands hun enthousiaste publiek mee. Ieder weekend gaan op kleinere straatfeestjes in de meeste buurten de barbecue aan, terwijl in het centrum grote sterren op het podium staan.

Kunst & Architectuur

Het is moeilijk te beslissen wat je het eerst moet bekijken. Hoogstaande architectuur is overal te zien, zoals de stratosferische Willis Tower, met de glazen vloer, het zilveren Pritzker Pavilion van Frank Gehry en Frank Lloyd Wright’s Robie House, met het prachtige glas in lood. Speelse kunst siert overal de straten. Zo kun je bijvoorbeeld een abstract beeld van Picasso tegenkomen waar je gewoon op mag klimmen. Ook kunstmusea genoeg: impressionistisme in het Art Institute, psychedelische schilderijen in het Museum of Mexican Art of zonderlinge tekeningen in de kleine Intuïtgalerie.

Sportfanaten

Chicago is een maniakale sportstad, met een team voor elk seizoen (zelfs twee teams voor basketbal). Een wedstrijd meemaken is een lokale traditie, of je je nu blauw-oranje schminkt voor een Bears rugbywedstrijd, vanuit de tribune van Wrigley Field een luidruchtige basketbalwedstrijd bekijkt of in een buurtcafé op tv een wedstrijd volgt. Je zult meteen heel veel gepassioneerde nieuwe vrienden maken. Wanneer je zin krijgt om zelf te sporten zijn er 26 stranden en 580 parken waar je kunt trainen.

Lekkernijen

Doe je broekriem maar alvast los- je zult hier behoorlijk wat eten. Als ontbijt: wafels met pindakaas en banaan eten bij Stephanie Izard’s Little Goat. Bij Hot G Dog haal je een heerlijk broodje met kip, appel en cranberry voor de lunch. Avondeten bij Alinea, het restaurant van Grant Achatz: 20 gangen van moleculair gastronomische hoogstandjes in capsulevorm.

Verder kan je ook nog allerlei internationale gerechten krijgen, van Vietnamese pho tot Mexicaanse carnitas, van Poolse pierogi en Zweedse amandeltaart kopen. En als je nog steeds honger hebt kun je kiezen voor een deep-dish (ook wel ‘Chicago-style’) pizza.

Openingsbeeld: lhongfoto / iStock