Welkom in Boston


De geschiedenis van Boston staat bekend om revolutie en hervorming. En nu nog steeds is dit een van de progressiefste en meest grensverleggende steden van het land.

Sport

De sportfans zijn in Boston gepassioneerd en fanatiek. De stad heeft dan ook veel winnende teams: honkbalteam Red Sox, American Footballteam de New England Patriots, de Celtics (het succesvolste basketbalteam van het land) en ijshockeyteam de Bruins. De teams van universiteiten wekken ook veel loyaliteit en rivaliteit op. Even levendig is de wereldberoemde Boston Marathon, het oudste hardloopevenement van het land, en the Head of the Charles Regatta, het grootste tweedaagse roeievenement ter wereld.

Geschiedenis

Boston is de oudste stad van Amerika. Je zult overal historische plekken tegenkomen. De Freedom Trail loopt door de hele stad en verbindt 16 belangrijke historische bezienswaardigheden. Zo kan je zien hoe de geschiedenis zich heeft ontwikkeld: van de eerste openbare school in Amerika en de oudste kerk in Boston tot de plekken die Amerika’s strijd voor onafhankelijkheid tonen. Boston is eigenlijk net een enorm buitenmuseum.

Eten

Een waardevol advies: eet in Boston zoveel zeevruchten als mogelijk. Lokale specialiteiten zijn onder meer de ‘heilige kabeljauw’, vers gestoomde kreeft, oesters en romige vissoep (chowder). Het is overal in de stad mogelijk om zeevruchten eten, maar de beste locatie is het Seaport District, met fantastisch zicht op de haven. Vergeet ook niet bij North End verrukkelijke pasta te proberen en heerlijke Aziatische gerechten te proeven in Chinatown. Hippe fusionrestaurants serveren gerechten die al deze buitenlandse invloeden combineren en leveren het beste van de unieke Bostonse keuken.

Cultuur

Kunst is al sinds de 19e eeuw een belangrijk onderdeel geweest van Boston, de stad werd zelfs ‘het Athene van Amerika’ genoemd. De intellectuele elite waardeerde de mooie schilderijen en klassieke muziek niet alleen, ze zette zich in om de culturele welvaart te verspreiden. Daarom zijn er veel musea, bibliotheken en symfonieorkesten opgericht. De bewoners en bezoekers van Boston kunnen nu uitgebreid genieten van deze tentoongestelde kunsten. Intussen is de kunstscene uitgebreid met hedendaagse kunst, muziek en theater.

Openingsbeeld: compassandcamera / iStock