Welkom in de Verenigde Staten


De echte Amerikaanse ervaring omvat bluegrass en stranden, besneeuwde bergtoppen, sequoiabossen en grote steden.

On the Road

De VS is het land van lange autoreizen onder uitgestrekte hemels. Vier miljoen mijl aan snelwegen doorkruisen tarwevelden, berggebieden en rode rotswoestijnen. Rijd langs de zonnige heuvels van de Great Plains, de weelderige regenwouden in de Pacific Northwest, of over pittoreske landweggetjes in New England voor een geweldige Amerikaanse road trip.

Grote steden

In de VS zijn indrukwekkende steden te bezoeken, zoals Los Angeles, Las Vegas, Chicago, Miami, Boston en New York. Bij alleen al de namen van deze steden heeft iedereen een idee van de eigen cultuur, keuken en entertainment aldaar: de eclectische muziekscene van Austen, de charme van vooroorlogs Savannah, de duurzaamheid in Portland, de beroemde waterkant van San Francisco of het fascinerende French Quarter van jazzliefhebbend New Orleans.

Een liefde voor eten

In de VS worden in een Texaans road house de spareribs en het gerookte rundvlees van de gloeiende barbecue gehaald, terwijl chefkoks in een eersteklas restaurant aan de westkust biologische producten met Aziatische accenten klaarmaken. New Yorkers halen hun bagels en gerookte zalm bij een eeuwenoude deli in de Upper West Side van Manhattan. Een aantal staten verderop worden dikke pannenkoeken met gebakken eieren gegeten bij een diner in jaren 50 stijl. Vanaf de kade in Maine wordt verse kreeft geserveerd en bij een moderne wijnbar in Californië kan je heerlijke champagne drinken. Of haal een Koreaanse taco vanaf een foodtruck in Portland- dit zijn slechts enkele manieren om te dineren als een echte Amerikaan.

Culturele grootheid

De VS heeft veel bijgedragen aan de kunsten: Georgia O’Keeffes wilde landschappen, Robert Rauschenbergs surrealistische collages, Alexander Calders elegante “mobiles” en Jackson Pollocks druipschilderijen. Chicago en New York zijn volgebouwd met werk van de grootste architecten van deze eeuw. En er is muziek: van de soulvolle blues uit de Mississippi Delta tot bluegrass uit de Appalachen en de Motown van Detroit - plus de jazz, funk, hip-hop, country en rock en roll. Amerika heeft klanken uitgevonden die essentieel zijn voor de moderne muziek.

Openingsbeeld: TriggerPhoto / iStock